Източна Европа е в началото на епидемията от Covid-19, предупреди

...
Източна Европа е в началото на епидемията от Covid-19, предупреди
Коментари Харесай

СЗО: Източна Европа е в началото на епидемията от Covid-19

Източна Европа е при започване на епидемията от Covid-19, предизвести генералният шеф на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Аданом Гебрейесус по време на постоянния си седмичен брифинг.

" Виждаме разнообразни трендове в другите райони и даже в границите на един район. Повечето от епидемиите в Западна Европа наподобяват постоянни или понижават. Въпреки, че броят на инфектираните към момента не е обезпокоителен, следим тревожни трендове към повишение в Африка, Централна и Южна Америка и Източна Европа ", изясни той.

Централата на СЗО регистрира положителните резултати в редица страни, само че предизвестиха, че болестта може да избухне с нова мощ, в случай че бъде подценена. От организацията оповестиха също по този начин, че с паника наблюдават данните за потреблението на пандемията като опрощение за голям брой нарушавания на човешките права по света.

А Гебрейесус предизвести, че ни следва дълъг път. " Този вирус ще бъде с нас дълго време ".

" Няма подозрение, че карантината и други физически ограничения за разграничаване сполучливо са потиснали предаването на заразата  в доста страни, само че този вирус остава извънредно рисков ", сподели още той.

По думите му ранните данни демонстрират, че по-голямата част от популацията на света остава уязвимо. Това значи, че епидемиите могат елементарно да избухнат.

" Една от най-големите рискове, пред които сме изправени в този момент, е самодоволството. Хората в страни, в които са наложени карантина  и ограничения за обществено разграничаване, са разбираемо разочаровани от това да бъдат затворени в домовете си седмици наред. Хората разбираемо желаят да продължат живота си, тъй като техният занаят е заплашен. Това желае и СЗО. И за това работим по през целия ден, всеки ден. Но светът няма и не може да се върне към метода, по който са били нещата преди пандемията. Трябва да има " нов естествен " свят, който е по-здрав, по-безопасен и по-добре квалифициран ", добави още шефът на СЗО.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР