Изтичащата 2019 година отново ни припомни, че демокрацията и благоденствието

...
Изтичащата 2019 година отново ни припомни, че демокрацията и благоденствието
Коментари Харесай

Румен Радев: Когато се примирим, изборите се опорочават и решенията за бъдещето ни се вземат на тъмно

Изтичащата 2019 година още веднъж ни напомни, че демокрацията и благоденствието изискват нашето непрекъснато изпитание. Че когато се примирим и престанем да сме взискателни, изборите се опорочават, решенията за бъдещето ни се вземат на мрачно, парите ни се харчат безконтролно, непрестанно се регистрират триумфи, до момента в който нищетата се множи, а качеството на живот пада фрапантно. Достъпът до вода и въздух се трансформира във въпрос на оцеляване, а неналичието на отмъщение и правдивост разколебава вярата ни в утрешния ден.

Това разгласи президентът Румен Радев в посланието, което обичайно насочва президентът в навечерието на настъпването на Нова година.

Той добавя, че на първо място в обществото ни би трябвало да има място и грижа " за възрастните и самотните, за хилядите българи, които през днешния ден се борят с недоимъка и най- към този момент – за децата на България ".

" Защото невидимите мостове на духа и добротата са по-трайни от съградените с човешка ръка ", сподели още той.

По думите му българите са със славна история и в най-тежките тествания са намирали " пътя към свободата и напредъка, като се е обединявал против грабителството, неправдата и безчестието ".

" Народ, който е бил измежду водещите в културното развиване на Европа и образец за създаване на просветена държавност, не може през днешния ден да се задоволява с плахи упоритости и последни места в европейските ранглисти. Когато на респект са образованието, науката и културата, а геният, трудолюбието и честността са водеща социална полезност. Когато осъзнаем своята мощ и отговорност, имаме смелостта да отстояваме истината и възпитаме институциите да работят транспарантно и дейно в полза на обществото ", добави Румен Радев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР