Изтичане на информация е имало по ареста на Бойко Борисов,

...
Изтичане на информация е имало по ареста на Бойко Борисов,
Коментари Харесай

Бойко Рашков намекна за теч на информация от ГДБОП през сестрата на Севделина Арнаудова

Изтичане на информация е имало по ареста на Бойко Борисов, Севдалина Арнаудова и Владислав Горанов. Сестрата на Севдалина Арнаудова работи в Главна дирекция на " Национална полиция ", съобщи в изявление за вътрешният министър Бойко Рашков.

В коментар на арестите на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова той акцентира, че в случай че обстоятелствата като дадените против тях са били дадени за един елементарен човек, той е щял да бъде притеглен като обвинен. " Можем да създадем извод, че прокуратурата е разпънала чадър над тях и последици няма ", добави Бойко Рашков. Според него прокуратурата е размотавала случая по инспекцията на Държавната финансова ревизия, че страната е ощетена с половин милиард лв. от компании на Васил Божков.

" Не сме избързали, дори се забавихме с ареста на Борисов ", е мнението на Бойко Рашков. Той добави, че в дома на Арнаудова са открити материали, от които може да се направи извод, че тя е следяла какво се случва в обществото по отношение на обвиняванията против Васил Божков. Министърът разгласи, че сестрата на Арнаудова работи в бранш " Информация и разбор " на Глава дирекция " Национална полиция " и евентуално от нея е изтичала информация.

Относно визитата на евродепутати от ЕНП, които подлагат на критика дейностите на Министерство на вътрешните работи по случая, Рашков сподели, че те би трябвало да бъдат осведомени " с какво се е занимавал Борисов ". Той попита задочно ръководителя на ЕНП Манфред Вебер: " Знаеш ли за какво Борисов излиза от Министерство на вътрешните работи? Той напомни, че на времето Борисов е работил с групировките ". " Може би би трябвало да изпратим на господин Манфред Вебер всичко, което имаме в Министерство на вътрешните работи за лицето инж. Бойко Методиев Борисов ", добави Рашков.

Той сподели и документа с който Бойко Борисов е изискал да напусне органите на Министерство на вътрешните работи, тъй като не е желал да се деполитизира, а е бил член на Българска комунистическа партия.

Рашков акцентира, че не оспорва обвиняванията против Васил Божков и " всеки би трябвало да си сърба това, което е надробил ", само че се бил наслушал на глупости от прокуратурата по какъв начин той не може да бъде разпитан.

Рашков сподели, че е изискал да се разширят пълномощията на проверяващите служители на реда, тъй като прокуратурата има монопол върху проверяващите органи. " Когато Гешев си отиде, ние с прокуратурата ще работим по този начин добре, както с европейските упълномощени прокурори. "

Досъдебното произвеждане против Асен Василев е политически акт, сподели още Рашков.

Той сподели и документите на досъдебното произвеждане, което е формирано. Рашков прикани да се попита Специализираната прокуратура за какво твърди противоположното.

" Свикнахме към този момент с това от там да се получават погрешни данни, да не кажа да се лъже ", съобщи той.

" В документите се съдържа сигнал на Георги Самуилов до основния прокурор, където той в детайли споделя за среща, която е имал Асен Василев с бизнеса, в това число е провел диалог със Самуилов. Той разказва няколко обстоятелството, които са се случили на 13 и 14 март тази година. Става въпрос за спекулата с горивата. Твърди, че Василев надали не е направил някакво закононарушение във връзка с самия него ", изясни Бойко Рашков.

" Отделен е въпросът дали има данни за закононарушение тук. Толкова доста са бързали, че са написали, че легален мотив е известие от органите на Министерство на вътрешните работи до Специализираната прокуратура, което е откровена неистина. Материали от Министерство на вътрешните работи до Спецпрокуратурата няма. Има сигнал от Георги Самуилов, който има директен достъп до основния прокурор. След като той неотложно се е задействал, материалите са изпратени ", посочи още вътрешният министър.

" Разбира се, от това нищо няма да излезе. Това е корист с право от прокуратурата, защото вътре няма задоволително данни за каквото и да било закононарушение ", безапелационен бе Рашков.

По думите му е забавно за какво Специализираната прокуратура продължава да лъже, че произвеждане против Асен Василев няма.

Това е нашата модерна национална прокуратура и за нейните пълномощия през вчерашния ден се опитахме да проведем диалог в Комисията по вътрешен ред, което не беше разрешено от представителите на ГЕРБ ", посочи още вътрешният министър.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР