Изтеглянията на Signal и Telegram – приложения за комуникация, фокусирани

...
Изтеглянията на Signal и Telegram – приложения за комуникация, фокусирани
Коментари Харесай

Изтеглянията на Signal и Telegram скачат след новите политики на WhatsApp

Изтеглянията на Signal и Telegram – приложения за връзка, фокусирани върху поверителността, набъбнаха, откакто потребителите започнаха да търсят други възможности на платформата WhatsApp, която вкара нови политики, задължаващи потребителите да споделят своя телефонен номер със обществената мрежа Фейсбук и едноименната компания майка.

Приблизително 7.5 млн. нови съоръжения в световен мащаб има Signal в онлайн магазините App Store и Гугъл Play в интервала 6-10 януари съгласно Sensor Tower. Това е с 43 пъти повече от седмица по-рано и е най-високият брой изтегляния на платформата както на седмична, по този начин и на месечна база, написа CNBC.

Междувременно нови 5.6 млн. изтегляния са направени на Telegram от сряда до неделя предходната седмица.

Този растеж се обуславя от смяна в политиките за дискретност на WhatsApp от 4 януари, обвързвана с консолидацията му от Фейсбук, откакто учредената от Марк Зукърбърг компания закупи платформата за връзка в договорка за близо 20 милиарда $ – развой, който стартира през 2014 година.

Съобщенията в WhatsApp са криптирани, което значи, че Фейсбук няма да има достъп до наличието на потребителите, само че все пак, корпорацията има достъп до голям брой данни, събирани от WhatsApp – информация за регистрация на акаунт, телефонен номер, данни за преводи, взаимоотношение с трети страни, в това число бизнеси, при потребление на услугата, както и информация за параметрите на употребяваното мобилно устройство.

В изказване от WhatsApp обясниха, че обновлението на политиките не визира поверителността на известията, а споделената с Фейсбук информация оказва помощ за възстановяване на инфраструктурата и сигурността.

Потребителите обаче започнаха да се пренасочват, а предприемачът Илон Мъск насърчи почитателите си в Twitter да стартират да употребяват Signal. За платформата това основава нови провокации, свързани с поемането на голям брой хора.

„ Продължаваме да разрушаваме върховете за трафик и да прибавяме потенциал, защото от ден на ден хора се съгласяват с това какъв брой не харесват новите условия на Фейсбук. Ако неотдавна не сте съумели да създадете нова група, апелирам, пробвайте още веднъж, Новите сървъри за подготвени да ви обслужват “, написаха от компанията.

 

We continue to shatter traffic records and add capacity as more and more people come to terms with how much they dislike Facebook`s new terms. If you weren`t able to create a new group recently, please try again. New servers are ready to serve you.

— Signal (@signalapp)
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР