Изтеглени от търговската мрежа и насочени за унищожаване са 1

...
Изтеглени от търговската мрежа и насочени за унищожаване са 1
Коментари Харесай

1 353 кг храни, 5530 яйца и 6 л сурово мляко са определени за унищожаване

Изтеглени от комерсиалната мрежа и ориентирани за заличаване са 1 353 кг храни, 5530 бр. яйца и 6 л сурово мляко. Това е резултат от 10 284 инспекции през септември в цялата страна, направени от инспекторите от Българската организация за сигурност на храните.

По време на инспекциите са издадени 1 081 бр. наставления. Съставени актове за определяне на административни нарушавания са 78 бр. Два са обектите с краткотрайно прекратена активност, оповестиха от БАБХ.

Проверени са индустриални цехове, обекти и хранилища за търговия на едро и дребно с храни, и на заведенията за публично хранене на територията на страната.

Най-честите несъответствия, открити при инспекциите са пропуски във водените записи, свързани със Системите за ръководство сигурността на храните, липса на проследимост на предлаганите храни, персонални здравни книжки с изминал период на годност.

Инспекторите са открили и несъответствия по сградния фонд и оборудването или неприятно хигиенично положение в обектите.

Предлагани са храни с изминал период на валидност, погрешно съхранявани, неточно етикетирани, според настоящото законодателство. Някои са били без здравна и идентификационна маркировка.

Инспекторите са работили и по 9 сигнали от институции и ведомства, както и по 29 сигнали от компании и жители.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР