Изстрелът на S&P 500 към най-дългата му печеливша серия от

...
Изстрелът на S&P 500 към най-дългата му печеливша серия от
Коментари Харесай

Дълговите пазари и Джером Пауъл прекъснаха партито на Уолстрийт

Изстрелът на S&P 500 към най-дългата му печеливша серия от 2004 година насам изглеждаше постижим през по-голямата част от комерсиалната сесия в четвъртък. Председателят на Федералния запас Джером Пауъл и пазарът на държавните облигации обаче сринаха тази опция.

Основните показатели се колебаеха сред дребни облаги и загуби в ранния следобяд, само че минаха на алена територия, откакто търг на държавен дълг сподели по-ниско от предстоящото търсене и увеличи доходността на държавните облигации.

Широкият показател S&P 500 приключи с 0,8% надолу, осуетявайки това, което би било едвам 32-ата му 9-дневна печеливша серия от 1928 година насам, съгласно пазарните данни на Dow Jones, представени от The Wall Street Journal.

Спад от 0,9% на софтуерния Nasdaq Composite постави завършек на неговата печеливша серия, която през вчерашния ден доближи 9 дни.

Dow Jones Industrial Average падна с 0,6%, или към 220 пункта.

Оптимизмът нахлу на фондовия пазар, откакто предходната седмица ръководителят на Фед сподели, че есенното повишаване на доходността на държавните облигации може да увеличи разноските по заемите и евентуално да постави завършек на битката с инфлацията в Съединени американски щати без спомагателни покачвания на лихвите.

В четвъртък вложителите натиснаха спирачките, откакто държавната продажба на дълготраен дълг на стойност 24 милиарда $ не притегли толкоз доста купувачи, колкото се очакваше. Референтната 10-годишна рентабилност, която предлага на практика безрискова възвръщаемост, се увеличи до 4,629%.

Произтичащият от това спад на акциите се форсира, откакто Пауъл сподели на конференция във Вашингтон, че е прекомерно рано да се разгласи победа против ценовия напън и че в случай че се наложи в допълнение стягане на паричната политика в борбата с инфлацията, Фед „ няма да се поколебае да го направи. “

На този декор акциите на фирмите от така наречен „ Великолепна седморка “ се показаха разнопосочно. Тези на производителя на чипове Nvidia нарастнаха с 0,8%, до момента в който производителят на електрически транспортни средства Tesla се намали с 5,5%.

Междувременно акциите на Arm, производителят на чипове, подкрепян от японската SoftBank, паднаха с 5,2%, откакто първите тримесечни резултати на компанията разочароваха вложителите.

Едни от най-горещите акции за 2023 година, тези на Eli Lilly, регистрираха най-лошия си ден за годината с 4,5% спад. На пазара повлия новината, че администрацията по храните и медикаментите е одобрила новото лекарство на компанията срещу затлъстяване.

Акциите на Disney скочиха с 6,9%, откакто медийният колос надмина прогнозите за облагите на Уолстрийт и съобщи, че ще понижи спомагателните разноски с 2 милиарда $. Компанията означи най-хубавия си ден на комерсиалната площадка от 2020 година насам.

На стоковите пазари референтният американски недопечен нефт се търгуваше с 0,5% по-високо до $75,74 за барел, спирайки разпродажбата, която повлече цените до най-ниските им равнища от юли.

Водещите фондови пазари в Европа приключиха с убеден напредък в четвъртък на фона на мощните корпоративни резултати, показва CNBC. На Лондонската фондова борса FTSE 100 прибави 0,73%. Във Франкфурт DAX набъбна с 0,81%, а парижкият САС 40 скочи с 1,13%. Паневропейският STOXX 600 приключи с 0,84 нагоре.  
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР