Изстъпленията по трибуните и престрелките със сигнални ракети по време

...
Изстъпленията по трибуните и престрелките със сигнални ракети по време
Коментари Харесай

Полицията предупреди: Следващото Вечно дерби може да е без гостуващи фенове!

Изстъпленията по трибуните и престрелките със сигнални ракети по време на последните мачове сред Левски и ЦСКА може да доведат до гражданска война в родния футбол.

Съвсем действителна е опцията идващите конфликти сред двата отбора да се проведат без гостуващи почитатели. Това гласи писмо на Столична дирекция на вътрешните работи, изпратено до " сините ", " алените " и БФС.
 ЦСКА с привидно елементарен тест в Благоевград
ЦСКА с привидно елементарен тест в Благоевград

Срещата на стадион " Христо Ботев " в Благоевград е от 19:00 ч. и ще бъде управителен от Драгомир Драганов

В него органите на реда показват, че при неспособност на клубовете да основат организация за осъществяване на домакинските си мачове при цялостни ограничения за сигурност и сигурност на феновете и длъжностните лица следва да се подхващат дейности футболните срещи сред двата отбора да се играят без гостуваща агитка. Такава процедура има и в други шампионати.

Интересен факт е, че полицията се оказа с много лимитирани пълномощия при охраняване на сходни събития.

" Становището на Столична дирекция на вътрешните работи, изразено неведнъж в писма до способените структури и институции е, че отпадането на " Наредбата за сигурността на спортните обекти и ограниченията против неприятното държание на феновете преди, по време и след провеждането на спортни прояви, проведени на игрища и спортни зали " и неналичието на критерии за сигурност, признати от БФС, са причина за груби нарушавания на публичния ред, вандалски и хулигански прояви, рушене на държавно, общинско и частно имущество, както и осъществяване на закононарушения ", оповестиха от полицията пред " Дарик ".
 Нови несгоди на
Нови несгоди на " Герена ": Уелтън отхвърля да преподпише с Левски

Асът на " сините " не е задоволен от препоръчаните му условия

" За въпросната футболна среща ЦСКА - София е декларирал защита с частни охранителни компании, които са ангажирани с пропускателен режим на посетителите на отворените входове на стадиона, преди и по време на футболната среща за попречване внасянето на неразрешени предмети и движимости, рискови за живота и здравето на феновете, с вътрешна защита на оборудването, защита на пистата пред секторите, както и защита на тунела и съблекалните, както и гладко влизане и прибиране на съдии, треньори и състезатели.

Ангажиментът на Столична дирекция на вътрешните работи в съответния случай, разказан и в подписания протокол на работната среща, е бил отделяне на запас, който работи при нужда и по предписание на ръководителя на мероприятието от страна на полицията, обезпечаване на постове за надзор и контролиране на придвижването за времето и местата, посочени в заповед, издадена от кмета на Столична община, както и акомпанимент на рейсовете на двата тима ", разясняват от полицията.
 БФС одруса Левски и ЦСКА с близо 30 хиляди лв., затварят Сектор
БФС одруса Левски и ЦСКА с близо 30 хиляди лв., затварят Сектор " Б "

Дисциплинарната комисия разгласи санкциите и наказванията

" В обощение на гореизложеното, мнението на Столична дирекция на вътрешните работи е, че следва да бъде образувана междуведомствена работна група за разработване на нормативен документ, регламентиращ критериите за сигурност и сигурност на спортните обекти за осъществяване на спортни мероприятия с наличие на фенове от националните спортни календари, за което също са увадомени съответните способени институции ", приключиха органите на реда.

Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР