Изслушването на бившата заместник-председателка на Европейския парламент Ева Кайли от

...
Изслушването на бившата заместник-председателка на Европейския парламент Ева Кайли от
Коментари Харесай

Изслушването на Ева Кайли в съда отложено за 22 декември

Изслушването на някогашната заместник-председателка на Европейския парламент Ева Кайли от съда в Брюксел бе отсрочено за 22 декември. Дотогава тя остава в ареста.

Същевременно бяха разпитани другите трима арестувани при огромната акция – мъжът, с който тя живее на фамилни начала – Франческо Джорджи, помощник на някогашния италиански евродепутат Пиер Антонио Панцери, както и самият той, а също и генералният шеф на неправителствената организация – „ Няма мир без правдивост “ Николо Фига-Таламанка.

Кайли е упрекната във взимане на рушвет и лобиране в интерес на Катар, който е хазаин на международното футболно състезание. В резултат на интервенцията са конфискувани към 1,5 евро в брой и са запечатани офиси на Европарламента в Брюксел и в Страсбург.

Вчера Европейският парламент я лиши от поста на заместник-председател на Европарламента и от съответния имунитет.

Според информация на двама от нейните юристи Кайли през днешния ден не е могла да стигне до съда поради стачка в пандиза, в който се намира сега. Другите трима арестувани обаче бяха разпитани. Това са мъжът, с който тя живее на фамилни начала Франческо Джорджи, помощник на някогашния италиански евродепутат Пиер Антонио Панцери, самият Панцери и генералният шеф на неправителствената организация – „ Няма мир без правдивост “ Николо Фига-Таламанка.

Адвокатът на Кайли Михалис Димитракополус към този момент съобщи пред гръцки медии, че неговата клиентка е „ почтена, няма нищо общо с подкупи от Катар и не знае какво вършат откритите в дома й банкноти на стойност 150 хиляди евро “. Отделно обаче и бащата на Кайли бе хванат с куфар със 750 хиляди евро.

От ареста на Кайли в петък полицията е осъществила над 20 претърсвания и е задържала над 1.5 млн. евро кеш. Запечатани са офиси в Европейския парламент в Брюксел и в Страсбург. Претърсени са и домовете в Италия, в които живеят брачната половинка и дъщерята на Панцери, като, съгласно организация АНСА, Белгия упорства те да бъдат екстрадирани.

Вчера Европейският парламент лиши Кайли от поста й на заместник-председател на институцията, само че с цел да престане да бъде и евродепутат, е належащо решение на национално равнище.

Катар изрично отхвърля обвиняванията. От задачата на емирството в Европейски Съюз декларират, че всякаква асоциация с държавното управление на страната с изказвания за рушвет са безпочвени и съществено дезинформационни.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР