Изследвания твърдят, че мъжете флиртуват повече от жените. Истината обаче

...
Изследвания твърдят, че мъжете флиртуват повече от жените. Истината обаче
Коментари Харесай

Флирт не е безобидна игра

Изследвания настояват, че мъжете флиртуват повече от дамите. Истината обаче е, че огромна част от тях нямат верен метод, до момента в който нежната половина от човечеството се оправя по-успешно, тъй като улавя същността на флирта. Докато мъжете хвърлят огромна мрежа, дамите са надалеч по-насочени и отворени към сигнали. Дали обаче сме се замисляли над това какво в действителност ни носи един флирт и дали той е толкоз безопасен, колкото го одобряват огромна част от нас? Как в действителност ни въздейства тази любовна игра и можем ли да си я позволим, когато сме обвързани? Защото във флирта вземат участие двама, нали?

Флиртът е по-скоро нашето чувство за дадена персона. Докато съзнателното харесване е възприятие, в което въпреки и да отсъства разумно пояснение, е надалеч по-сериозно от играта, наречена флирт.

В наши дни флиртът е много използван и даже някак комплициран като разбиране. За не дребна част от хората той е просто заиграване с някого, което не би трябвало да води до връзка. За други зад думата флирт постоянно и само се крие и думата секс. Трети пък стартират тази игра с концепцията да основат съществени връзки с дадения човек.

Преди време флиртът е бил форма на обществена връзка, която на 100% се е приемала като първата стъпка, заявяваща брачни планове. През 20 век той стартира да се трансформира във взаимодействие, което не търси законово обвързване и продължение. Психолозите настояват, че този тип другарство се стреми към едно по-добро взаимно превозване на времето, игра и страст. Дали обаче този метод за превозване на времето не е прекомерно рисков, защото даже и ние самите просто да се развличаме и да галим личното си его чрез човек от срещуположния пол, в никакъв случай не знаем по какъв начин този човек приема това наше „ забавление ”?

Някой беше споделил, че с цел да преживеят един трогателен флирт, дамите са подготвени и на секс, до момента в който мъжете са подготвени даже да флиртуват единствено, с цел да получат секс. Не е доста мъчно да се стигне до извода, че в крайната цел се разминаваме в множеството случаи.

Как възприемаме сигналите, които се изпращат по време на флирт?

И като споменахме директната връзка сред тази „ почтена ” игра и секса, дано споменем и един факт по отношение на сигналите, които изпращаме по време на „ заиграване ”. Въпреки, че дамите са доста по-дълбоко свързани с емоционалността и романтиката, става известно, че в действителност мъжете са тези, които надценяват смисъла на привличането. Именно те преувеличават сигналите, които дамите изпращат и доста по-често разчитат неправилно държанието им като кокетничене. При нас пък е противоположното - ние не рядко пропущаме явни сантиментални сигнали, подадени от мощния пол, тъй като чакаме по-изявени знаци, до момента в който мъжете избират да остаят по-завоалирани знаци, с цел да опазят мъжествеността си.

Има и такива дами, които не пропущат и намек за сигнал, тъй като флиртуването за тях е като да отвориш прозореца и да поемеш глътка пресен въздух, даже когато знаеш, че у дома те чака оня, с който също си флиртувал първоначално. Онова сладко начало, което сега (може би) се е трансформирало в съвсем ужасяващ край. Не дребна част от дамите със сериозен сътрудник стартират флирт с нов мъж тъкмо в такива интервали - когато връзката им е пред разпад. Но има и такива, които го вършат даже, когато са щастливо влюбени. Защо ли? Какво тъкмо ни носи тази игра и дали можем да си го позволим, когато към момента разделяме легло с различен?

Флиртът е:

Нещо ново и непознато - буди любознание

Взможността да опитвам с метода, по който влияем на срещуположния пол

Да се развълнуваш, да си забравиш думите, да се почувстваш малоумен и по едно и също време с това толкоз мечтан

- Задоволява егото и подвига самооценката

Жените, за разлика от мъжете, по-рядко флиртуват за секс. Те по-скоро са заинтригувани от прочувствената страна и от самия развой. Мъжете да си кажат, само че като че ли в множеството случаи те целят само последна цел (обикновено физическия контакт).

Флиртът, обаче не е веселба. И не е по никакъв начин почтен. Особено, когато сме обвързани. Той е началото на една връзка, без значение каква ще бъде тя, на интимно другарство. Тази игра е първата крачка на едно изменничество. И рискът не е по никакъв начин дребен. Защото постоянно може да се разминете в разбиранията си и единият да се окаже измамен. Защото в никакъв случай не знаете по какъв начин ще се развият нещата в следствие и на какъв човек в реалност ще попаднете. И тъй като, когато си привързан, на първо място имаш почитание към себе си. Не уважаваш ли себе си, можеш да си позволиш да те възприемат по всевъзможен метод от отсрещната страна. Флиртът, когато си във връзка е неистина, която не е по никакъв начин безобидна, тъй като даже да желаете той да завърши в границите на два часа с няколко разменени думи и усмивки на коледното празненство в службата, не може да знаете какво желае другият. А мъжете бързо падат в клопката. Затова не ги предизвиквайте, обърквайте и манипулирайте. В тази игра също има победител и надвит. И когато сте във връзка, сигурно вие ще сте победеният. Дори да желаете да сложите завършек на дългогодишна обич, която знаете, че е обречена, не това е методът. Първо, имайте почитание към себе си. Замислете се за момент по какъв начин изглеждате в очите на „ завоеванието си ”, при положение, че той е наясно със статуса ви на обвързана жена. Второ - уважавайте колегата си, даже пътищата ви да се разделят. По този метод още веднъж засвидетелствате почитание към личното си Аз.

Една ведра усмивка и комплимент вършат деня на всяка жена по-хубав. Не е наложително обаче те да са флирт. Понякога е много мъчно да го отличим. Голяма част от нас бъркат този тип игра с уважението и другарството. Уещаме доста ясно, когато някой не демонстрира интерес, нали?

Двама души се нуждаят от не повече от 5 секунди, с цел да схванат дали се харесват. И в това харесване няма нищо неприятно. За да го превърнем в красива история, която в действителност си заслужава обаче, не са ни нужни просто тези знаци, издаващи привличане, а другите- тези невидимите, само че най-съществените. А те са единствено там- в сърцето. И само те могат да ни накарат да се усещаме и вътрешно красиви. Флиртът в множеството случаи „ отразява ” нашата външна хубост. А опаковката не е причина да обичаме шоколада.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР