Изследванe, проведено от изследователи от университета в Копенхаген, потвърждава поговорката

...
Изследванe, проведено от изследователи от университета в Копенхаген, потвърждава поговорката
Коментари Харесай

Хората с наднормено тегло по-често имат кучета с наднормено тегло

Изследванe, извършено от откриватели от университета в Копенхаген, удостоверява поговорката " какъвто притежателят, такова и кучето ". Оказва се, че хората с наднормено тегло имат по-често кучета с наднормелно тегло. Отчасти това се дъжи на обстоятелството, че стопаните с по-склонни да хранят животните с лакомства, настояват датските учени.

От изследваните 268 кучета 20% са с наднормено тегло. Собствениците със приблизително тегло са склонни да употребяват лакомства за подготвителни цели, до момента в който притежателите с наднормено тегло избират да дават лакомства в обстановки, свързани с разходка или мигове на шерване, написа БГНЕС.  " Например, когато човек се отпуска на дивана и споделя последните хапки от сандвич или бисквитка с кучето си ", сподели основният създател на проучването Шарлот Бьорнвад.

В развитите страни 34 до 59% от кучетата са с наднормено тегло или затлъстяване, което може да понижи продължителността на живота и подвижността им или да аргументи диабет и сърдечни болести, тъкмо както при хората, разкри различен интернационален екип от откриватели през 2016 година

Средно кучетата с наднормено тегло живеят 1,3 години по-малко от кучетата на лимитирано хранене. Изследването на университета в Копенхаген също демонстрира, че кастрацията утроява риска от напълняване или затлъстяване.

" Кастрацията наподобява понижава способността за контролиране на апетита при мъжките кучета и в това време може да понижи тласъка за физическа интензивност, което води до нараснал риск от наднормено тегло ", сподели Бьорнвад

 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР