Изследване, проведено от Българската академия на науките сред 1400 българи

...
Изследване, проведено от Българската академия на науките сред 1400 българи
Коментари Харесай

Жените в България са по-притеснени от мъжете заради последиците от коронавируса

Изследване, извършено от Българската академия на науките измежду 1400 българи е посочило, че дамите са по-притеснени и уплашени от изключителната обстановка, в която страната ни е сложена поради ограниченията против COVID-19. От друга страна те са и по-големи оптимисти за позитивния излаз от обстановката.
Лъчезар Богданов: Каквито и ограничения да се вземат, няма по какъв начин да се компенсират вредите върху стопанската система Той посъветва хората, когато си вършат проекти за фамилния бюджет, да имат едно на разум
Един от най-важните фактори, които въздействат на равнищата на стрес е работната среда. Изглежда дамите, които би трябвало да работят от у дома са по-стресирани от тези, които към момента имат опция да вървят на работните си места.
Как да си приготвим дезинфектант у дома? Лесно може да създадем дезинфектант в домашни условия от хлорна вар или от алкохол, разкрива специалист
Работещите от у дома също по този начин са и най-големите песимисти за бъдещето. Най-много уплашени от обстановката дами има в София.

Снимка: Reuters

На повече от 60% от интервюираните заплахата да се разболеят е по-малкото терзание. По-голямата част от хората считат, че същинската опасност е за стопанската система в резултат от ограниченията, които държавното управление взе, с цел да понижи разпространяването на вируса.

Още детайлности от проучването може да намерите на уеб страницата LadyZone.bg, където ще видите и графиките, предоставени от Българска академия на науките:
Жените в България са по-притеснени поради ковид от мъжете Една от аргументите за стрес е работата от у дома Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 412 13 8 20 Света 872830 14511 43271 184581 Заразени* Нови Починали България 412 13 8 Света 872830 14511 43271
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР