Изследване на белите дробове на хора, починали от Covid-19, установи

...
Изследване на белите дробове на хора, починали от Covid-19, установи
Коментари Харесай

Увреждане на белите дробове може да обяснява продължителния Covid

Изследване на белите дробове на хора, умряли от Covid-19, откри настойчиво и обстойно увреждане в множеството случаи, заяви Ройтерс. Резултатите могат да оказват помощ на лекарите да схванат на какво се дължи продължителният Covid, при който пациентите страдат от признаците с месеци.

Извършилите проучването експерти също откриха неповторими характерности на вируса SARS-CoV-2, който предизвиква Covid-19. Те изясняват за какво той нанася толкоз вреди.

" Резултатите демонстрират, че Covid -19 не е просто болест, породена от гибелта на инфектирани с вируса кафези, само че евентуално е разследване от задържането на тези анормални кафези задълго в белите дробове ", сподели Мауро Джака, професор от лондонския колидж, който е един от ръководителите на проучването.

Специалистите са анализирали проби от тъкан от белия дроб, сърцето, черния дроб и бъбреците на 41 пациенти, умряли от Covid-19 в университетската болница в Триест от февруари до април тази година. Макар и те да не са открили външни признаци за продължителна зараза в други органи, разкрили " в действителност обстойно разрушение на архитектурата на белите дробове ", като хубавичко тъкан била " съвсем изцяло сменена от съединителна “.

" Може да се чака, че една от аргументите за дълготрайно боледуване от Covid-19 е, че има обстойно разрушение на белодробната тъкан - сподели проф. Джака пред Ройтерс. - Дори и някой да се възвърне от Covid-19, нанесените вреди може да са солидни ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР