Изследователската компания TrendFocus публикува предварителни данни относно доставките на твърди

...
Изследователската компания TrendFocus публикува предварителни данни относно доставките на твърди
Коментари Харесай

Пазарът на твърди дискове през второто тримесечие се срина с 20,2% – делът на Seagate и WD се увеличи

Изследователската компания TrendFocus разгласява предварителни данни по отношение на доставките на твърди дискове през второто тримесечие на 2023 година Според анализаторите, през тримесечието са доставени от 30,8 милиона до 32,2 милиона твърди диска, което е с 20,2% по-малко от резултата от същото тримесечие на 2022 година За съпоставяне, през първото тримесечие на 2023 година доставките на твърди дискове са намалели с 33,5% на годишна база.

Според анализатора от Wells Fargo Арън Рейкърс, световните доставки на Nearline-дискове през отчетния интервал възлизат на към 9,5 милиона единици. Общият им потенциал е почти 136 екзабайта, което е с 45% по-малко от предходната година.

С изключение на Nearline-дисковете, към 22 милиона устройства бяха доставени през второто тримесечие, което е спад на доставките през първото тримесечие от 22,1 милиона и 17% по-малко от доставките през второто тримесечие на предходната година — 26,2 милиона. По-специално, от 3,5-инчовите дискове за настолни компютри и потребителска електроника бяха доставени 11,5 милиона до 11,9 милиона, по отношение на 11,07 милиона през предходното тримесечие и 14,23 милиона година по-рано. Доставките на 2,5-инчови твърди дискове (SFF) възлизат на малко под 9 милиона, което е доста по-малко от доставките през предходното тримесечие (9,64 милиона диска) и същото тримесечие на 2022 година (9,97 милиона диска).

Според изчисленията на Reikers, делът на Seagate съставлява 44,5% от общите доставки на твърди дискове за тримесечието, а на Western Digital — 38%. На Toshiba – 17,5%. Първите две леко усилиха наличието си на пазара, до момента в който делът на последния понижа.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР