Изследователите на работата и биографията на Чарлз Дикенс се натъкнали

...
Изследователите на работата и биографията на Чарлз Дикенс се натъкнали
Коментари Харесай

В свое писмо Чарлз Дикенс говори за странна и плашеща епидемия

 В свое писмо Чарлз Дикенс приказва за странна и плашеща пандемия

Изследователите на работата и биографията на Чарлз Дикенс се натъкнали на необичайно писмо от 1856 година. Изненадващо, посланието доста припомня на актуалната пандемия. Дотолкова, че мистиците почнали да се замислят за пророческите качества на писателя и съдържащо се скрито обръщение.

Медицинските отзиви са разграничени и е доста мъчно да се получи точна картина на протичащото се. Властите се пробват да избегнат суматохата, пътуванията са спрени и на всички места има доста подправени вести “, споделя Дикенс в текста.

С течение на времето обаче всичко си пристигнало на мястото. Писмото е написано до доктор в английското посолство във Франция и добър другар на писателя Джоузеф Олиф. А мистериозната болест, която той разказва, е дифтерия.

В текста създателят на многочислени книги показва угриженост, защото дифтерията, рискова болест през 19 век и съвсем неизучена от индивида, е избухнала в Булон. Именно там, сходно на доста други аристократи, посателят обичал да върви на отмора.

Дикенс следил от близко всички вести за района. Той, сходно на днешнитеизследователи, сизразил подозрение в формалните данни. Най-вероятно управляващите са подценили действителния брой случаи и смъртността. Колко циклична е историята!

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР