Изследователи откриха швейцарския Стоунхендж на дъното на езеро …Според археолозите,

...
Изследователи откриха швейцарския Стоунхендж на дъното на езеро …Според археолозите,
Коментари Харесай

Изследователи откриха швейцарския Стоунхендж на дъното на езеро

Изследователи откриха швейцарския Стоунхендж на дъното на езеро …Според археолозите, на дъното на Боденското езеро, на границата на Швейцария и Германия, се намира същински „ швейцарски Стоунхендж “ (Stonehenge), представляващ огромна антична мегалитна конструкция (HiddenTruth.site).Водолазите, които са се гмуркали до дъното на езерото, са намерили доста камъни, включително няколко доста огромни, за които се схваща, че са сложени от човешки ръце.С просто око, на тези фотоси е мъчно да се види нещо друго от естествено скупчване на камъни. Обаче, подготвеният взор на археолозите незабавно разкрива човешката интервенция.

 q1 - Изследователи откриха швейцарския Стоунхендж на дъното на езеро
Тези камъни са създадени в епохата на неолита.Местните медии съобщават, че мегалитите лежат на дълбочина към 4,5 метра, от швейцарската страна на езерото.
Всеки камък е отделен от другия с съвсем равни шпации и точно тази класификация подтиква археолозите да се замислят за основана от индивида конструкция.Един от изследователите споделя: “Очевидно е, че тези камъни, достигащи до 40 см дължина, са особено сложени върху пласт, формиран след разтопяването на ледника и не са зародили по натурален метод. ”Четете още: Следи от антична цивилизация ли е стената Кайманава в Нова Зеландия?Когато тези камъни са били открити за първи път, се е предполагало, че са останали след ледника, който е бил тук преди 18 хиляди години. И след първите проучвания се появява версия, че мегалитите са издигнати в бронзовата ера, единствено хиляда години преди нашата епоха.Някои камъни изглеждат подрязани и имат съвсем правоъгълна форма. Но, други наподобява са почти необработени.

 q2 - Изследователи откриха швейцарския Стоунхендж на дъното на езеро
В момента, изследователите са се спрели на датиране малко повече от 5 хиляди години, вероятно 5,5 хиляди години.

 q3 - Изследователи откриха швейцарския Стоунхендж на дъното на езеро
По това време, бреговата линия на езерото е била доста по-ниска и евентуално, мегалитите са стояли или в плитката вода или във водата на брега.
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР