Изследователи от университета в щата Айова, САЩ, твърдят, че е

...
Изследователи от университета в щата Айова, САЩ, твърдят, че е
Коментари Харесай

Пет вида ядки, които са важни за здравето

Изследователи от университета в щата Айова, Съединени американски щати, настояват, че е доста значимо всеки ден да консумираме най-малко един тип ядки, с цел да осигурим на тялото си потребни нишки и други субстанции.

Експерти считат, че пет типа ядки са потребни за здравето на всеки човек без значение от пола, тежестта и възрастта му. На първо място е кашуто.

То е богато на мононаситени мазнини, които пазят сърдечния мускул. Освен това във вкусните меки ядки се съдържа доста фосфор, калий, магнезий и витамин В, които са нужни за естественото действие на организма.

 фъстъци

Но преяждането с кашу може да докара до запек и главоболие. Бадемите са богати на калций, белтъчини и потребни нишки. Те пазят организма от риска на развиване на сърдечно-съдови болести и доста хронични болежки.

Бадемите са потребни за хора, които страдат от наднормено тегло, тъй като притъпяват възприятието на апетит. Лешникът е потребен най-много когато е недопечен.

 лешници

Той оказва помощ за изработването на кръв и усъвършенства психическото здраве. Орехите би трябвало постоянно да се употребяват от вегетарианците, тъй като са богати на омега-3 мастни киселини.

Те са потребни за мозъка и сърцето и са мощен антиоксидант и естествен източник на мононенаситени мазнини, витамин Е и потребни минерали.

Редовната консумация на орехи понижава неприятния холестерол. Фъстъците са богати на магнезий и цинк и възстановяват работата на сърдечно-съдовата система.

Витамин В, който се съдържа в огромно количество във вкусните ядки, оказва помощ за предотвратяване от психологични проблеми при хората в преклонна възраст.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР