Изследователи от университета Боулдър в Колорадо проведоха математическа симулация, която

...
Изследователи от университета Боулдър в Колорадо проведоха математическа симулация, която
Коментари Харесай

Големите американски градове скоро ще бъдат потопени

Изследователи от университета Боулдър в Колорадо организираха математическа симулация, която сподели мащабите на опустошения и заличавания, които задаващите се екологични катаклизми биха предизвикали.

Благодарение на тяхната работа, се разкриха доста детайлности към възможната световна злополука, която може да унищожи познатия ни свят.

Учени от Националния център за следене на равнищата от сняг и лед в Боулдър, Колорадо изясняват за какво и по какъв начин бързото размразяване на арктическия морски лед ще повлияе на световните климатични модели.

Според учените още към 2100 година под вода ще се окажат всички огромни американски градове, които се намират по крайбрежието на двата океана.

Ако събитията се развиват съгласно заложения сюжет, то градове като Ню Йорк, Ню Орлиънс и Маями ще бъдат задачите потопени — единственото, което ще припомня за тях ще са подаващите се над водата върхове на небостъргачите.

За да се разбере мащабът на злополуката, откривателите сътвориха особено приложение към програмата Гугъл Earth, с чиято помощ всеки искащ може да види дали неговото жилище ще се покаже в зоната, която ще бъде потопена.

Основната причина за песимистичната прогноза е бързото размразяване на арктическите ледове — съгласно откривателите международният океан покачва равнището си 20 пъти по-бързо от предстоящото.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР