Изследователи от Непал са поставили джипиес нашийници на 10 червени

...
Изследователи от Непал са поставили джипиес нашийници на 10 червени
Коментари Харесай

Закачиха GPS на червени панди в Непал в изследователски проект

Изследователи от Непал са сложили джипиес нашийници на 10 червени панди - шест женски и четири мъжки, с цел да изучат по-добре взаимоотношенията на животните в доминирана от индивида среда, съобщи ДПА. Проектът е финансиран от непалското държавно управление и " Ред Панда Нетуърк ".

Изследователите се надяват, че с помощта на нашийниците ще получат данни за екологията, разпределението и държанието на алените панди в естествена среда, изяснява ръководителят на плана Дамбер Биста.

Нашийниците са програмирани да записват данни на всеки два часа, които ще бъдат прехвърляни посредством сателитна система в продължение на една година. Специалистите разчитат, че проучването ще бъде от извънредно значение за опазването на алените панди.

Проектът е реформаторски, защото до момента за следенето на животни от типа в Непал не е употребен джипиес. Изследването също така се реализира в залесен регион отвън рамките на народен парк. Около 1000 червени панди населяват Непал. Повечето от тях живеят в хималайски регион, граничещ с Китай и Индия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР