Изследователи използват стандартна боя за коса, за да маркират морските

...
Изследователи използват стандартна боя за коса, за да маркират морските
Коментари Харесай

Боя за коса подпомага изучаването на местообитанията на морски лъвове

Изследователи употребяват общоприета багра за коса, с цел да маркират морските лъвове край островите Карнак и Сийл в Австралия и да научат повече за локалната популация и нейното местообитание, пише Phys.org.

Иновативният план се реализира от университета " Едит Кауан " в съдействие с австралийския Отдел по биоразнообразие, запазване и атракции (DBCA), както и с Отдела по съществени промишлености и районно развиване (DPIRD).

" Маркирането с багра за коса е краткотрайно и изцяло безвредно - съвсем като при хората - само че за интервал от към два месеца ни разрешава да идентифицираме всеки един морски лъв и да наблюдваме какъв брой постоянно се придвижват сред шестте острова край австралийското крайбрежие, в това число Карнак и Сийл ", споделя доцент Чандра Салгадо Кент от университета " Едит Кауан ".

" Проектът ни разрешава да следим и общия брой [на морските лъвове] край Пърт, който кардинално е най-голям през декември или януари ", добавя тя.

Изследователите оповестяват, че освен са съумели да дефинират броя на морските лъвове в групата, само че и да съберат данни за желаните от животните местоположения и тяхното предопределение. 

В бъдеще учените възнамеряват да употребяват сателитни маркери. Устройствата към този момент са тествани върху четири екземпляра.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР