Изразяваме нашата тревога от продължаващата липса на конструктивен диалог с

...
Изразяваме нашата тревога от продължаващата липса на конструктивен диалог с
Коментари Харесай

Община Ловеч изпрати до министър Стойчо Кацаров позиция за проблемите на болницата

Изразяваме нашата паника от продължаващата липса на градивен разговор с Министерството на здравеопазването и неналичието на поддръжка, декларират от Община Ловеч
Община Ловеч изпрати на 19.11. 2021 година до доктор Стойчо Кацаров, министър на опазването на здравето, своята позиция за проблемите с ръководството на МБАЛ „ Проф. доктор П. Стоянов “ АД, Ловеч. Документът е във връзка плануваното за 22.11.2021 година постоянно Общо заседание на акционерите на МБАЛ „ Проф. доктор П. Стоянов “ АД. Припомняме, че Община Ловеч е миноритарен притежател в държавната болница с 10.74%. Това оповестяват от пресцентъра на Община Ловеч.

Публикуваме цялостния текст на позицията:

„ Уважаеми господин Министър,

Предвид голямата ни угриженост за публичното здраве и продължаващата пандемия, управлението на Община Ловеч организира серия от диалози и следи с възприятие на отговорност и съпричастност ситуацията в МБАЛ „ Проф. доктор Параскев Стоянов “ АД, Ловеч. Тези работни срещи се активизираха след отправената до нас покана на 12.10 т.г. за присъединяване в работата на Общото заседание на сдружението.

В тази връзка показваме нашата паника от продължаващата липса на градивен разговор с Министерството на здравеопазването и неналичието на поддръжка в тази остра рецесия за медицински експерти. Това става макар нашите писма и категорично предпочитание за диалог от 09.06.2021 година и за следващо от 27.10.2021 година

Държим да отбележим, че до момента в здравното министерство са се сменили доста екипи, само че ние постоянно сме намирали метод да водим разговор. За първи път обаче установяваме липса на чуваемост и отвращение за замяна на хрумвания и отзиви . След страната, която е принципал, Община Ловеч е най-големият акционер в акционерното сдружение. Затова и считаме за недопустим метода на Министерство на здравеопазването .

Поставихме неведнъж казуса за увеличение каузи на Община Ловеч в капитала на сдружението със цената на направените от нас вложения. Въпреки нашите писма и слагането на въпроса от кмета на общината на Общо заседание на сдружението, смяна няма.

Извършихте административни и кадрови промени в МБАЛ „ Проф. доктор Параскев Стоянов “ АД, Ловеч, и в РЗИ-Ловеч, които са с най-малък личен състав и все пак се оправят с всички провокации на пандемията. Това стана тихомълком. За измененията научихме от медиите. Така изтеглихте доктор Атанас Атанасов на работа в София, както и пенсионирахте доктор Анета Винева. Резките промени в мениджмънта до момента не са довели нито до възстановяване на обстановката, нито дават вяра за това. Спешните случаи със здравно неосигурените заболели, които не могат да бъдат върнати, се усилват. Всекидневни проблеми има с това да се заплаща за електричество, за О2 и други консумативи.

Един от основните цели за Община Ловеч е публичното здраве . Задаваме въпросите си от човешка, от морална позиция – с какви медицински експерти ще подкрепите болничното заведение? Става дума за избавяне на човешки животи.

Научаваме, че за идното Общо заседание на акционерите на 22.11.2021 година, измежду препоръчаните лица за нов Съвет на шефовете няма медицински експерти . Завеждащи отделения в МБАЛ „ Проф. доктор Параскев Стоянов “ АД обаче смятат, че медицинските въпроси би трябвало да се дискутират с здравно лице. Един икономист може да извършва своите отговорности, само че медицинските проблеми са характерни . Лекарите питат: Как един подобен човек ще уговаря превеждането на един болен в друга болница, като той няма визия от медицина?

Уважаеми господин Министър,

Ние знаем доста добре, че имате юридическото право да вършиме кадрови промени, само че намираме за безпричинно и в дисонанс с разбирането ни за партньорство сред страната и локалната власт игнорирането ни като страна. Още повече, че представляваме хората и носим морална отговорност към нашето население . Считаме, че Вие също би трябвало да носите тази отговорност . Считаме за незаслужено тежестта на публичното неодобрение, подбудено от неудачни решения на принципала-държавата, за които ние нямаме никаква виновност, да се поема от общината .

Затова представителят на Община Ловеч в Общото заседание на Дружеството няма да поддържа оферти от Вас Съвет на шефовете. “
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР