Израснал между улиците на Молдова, Израел и България, Денис Бучел

...
Израснал между улиците на Молдова, Израел и България, Денис Бучел
Коментари Харесай

„Фотографите“: Ежедневникът на уличния фотограф Денис Бучел

Израснал сред улиците на Молдова, Израел и България, Денис Бучел стартира да документира всичко, което вижда тъкмо там - на улицата.
Снимка: bTV
„ Обичам да се возя в градския превоз, макар че имам кола. Там се изключваш, потъваш, отпускаш, не внимаваш за нищо, ти си Космос и по тази причина хората са повече от същински там. Моята концепция е не да хвана някой човек в непристойна обстановка, а да уловя момента, когато е изцяло изключен “, споделя той.
Снимка: bTV
Денис прибавя, че всеки човек желае да бъде сниман, само че се тормози от обектива.

„ Когато работих във вестник и ми се постановяваше да пътувам по 40 мин, с рейс, взех решение по пътя да върша портрети на хора и пътувайки към работа направих най-голямата ми галерия “, прибавя фотографът.
Снимка: bTV
Той изясни, че уличната снимка не е нещо неприятно, а основаване на история.

„ Моето детство беше доста забавно, имахме една полянкам на която играехме, след години тя се трансформира в гробище. От десетте ми другари единствено 8 са живи. На 12 година се оказах в непозната страна, живях в Съюз на съветските социалистически републики “, прибавя молдовецът.
Снимка: bTV
Фотографът описа за фотография на момче в инвалидна количка, което маха с ръка в един леден кулоар с решетки .
Снимка: bTV
Преди време непознати хора му се обаждат и му оферират да направи благотворителна галерия със фотосите с кучета, които съм снимал в София. Фотографиите са обиколили целия свят.
Снимка: bTV
„ Аз не върша единствено фотоси на хората, а откровено се вълнувам от техния живот – какво са рабитили, каква пенсия взимата, а те ми споделят едно доста усмихнато момче с доста тъжни фотоси “, добави Денис.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР