Израелското многопартийно правителство загуби ключово гласуване в парламента, предадоха ДПА

...
Израелското многопартийно правителство загуби ключово гласуване в парламента, предадоха ДПА
Коментари Харесай

Израелското правителство изгуби ключово гласуване в парламента

Израелското многопартийно държавно управление загуби основно гласоподаване в Народното събрание, предадоха ДПА и Българска телеграфна агенция.

Това понижава още повече възможностите за дълготрайно просъществуване на ръководещата коалиция, която се състои от цели осем обединения.

Гласуването бе за това дали израелското законодателство да се ползва за еврейските заселници в окупираните палестински територии.

Съответният закон датира от 1967 година, когато Израел завладя по време на Шестдневната война Западния бряг на река Йордан, Източен Ерусалим и Ивицата Газа (от която след това се изтегли). Предвидено е обаче той да бъде подновяван на всеки пет години.

Законът бе подсилен от 52 депутати, само че 58 техни сътрудници гласоподаваха срещу. Това значи, че действието му ще изтече в края на този месец.

Израелският министър на правораздаването Гидеон Саар по-рано предизвести, че гласуването може да е основен тест за държавното управление.

Кабинетът към този момент загуби своето болшинство от 61 места в 120-членния парламент през април, когато един народен представител напусна ръководещата коалиция, включваща и арабска партия.

В. " Таймс ъф Израел " писа, че в случай че законът бъде анулиран, то нарушители ще може да бягат на Западния бряг без боязън от гонене. Еврейските заселници на окупираната палестинска територия пък ще се окажат с неразбираем юридически статут що се отнася до заплащането на налози и здравни застраховки.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР