Израелският военен кабинет, създаден в рамките на извънредното правителство, одобри

...
Израелският военен кабинет, създаден в рамките на извънредното правителство, одобри
Коментари Харесай

KAN: Израелският военен кабинет одобрява 4 цели за операцията в Газа

Израелският боен кабинет, основан в границите на изключителното държавно управление, утвърди четирите съществени цели на военната интервенция в линията Газа, заяви радиостанция KAN, базирайки се на документа.

Първото съвещание на изключителното държавно управление, включващо представители на опозицията, се организира в неделя под председателството на премиера Бенямин Нетаняху. Създаден е, откакто Израел публично разгласи, че е във военно състояние.

Сутринта на 7 октомври Израел беше подложен на огромна ракетна офанзива от линията Газа в границите на интервенция „ Наводнение Ал-Акса “, оповестена от военното крило на палестинското придвижване Хамас. Освен това, след масирани ракетни офанзиви, бойците на организацията проникнаха в граничните региони в южната част на еврейската страна.

В отговор израелската войска стартира интервенция “Железни мечове ” против Хамас в линията Газа. Няколко дни след офанзивата военните поеха контрола над всички селища покрай границата с Газа и започнаха да нанасят въздушни удари по цели, в това число цивилни, в линията. Израел също разгласи цялостна обсада на територията: стопираха доставките на вода, храна, електричество, медикаменти и гориво.

Броят на жертвите в линията Газа надвиши две хиляди души, а броят на жертвите на израелските поданици надвиши хиляда; няколко хиляди израелци и палестинци бяха ранени. Съобщава се за няколко починали и изчезнали руснаци, както и жители на други страни. Според разнообразни източници близо 200 израелци може да са в плен на Хамас.

Москва прикани страните да спрат военните дейности. Според Владимир Путин разрешаването на рецесията в Близкия изток е допустимо единствено въз основа на утвърдената от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации формула за „ две страни “, която планува основаването на самостоятелна палестинска страна в границите от 1967 година със столица в Йерусалим.

Палестинско-израелският спор е обвързван с териториалните ползи на страните и остава източник на напрежение и борби в района от десетилетия. Организация на обединените нации през 1947 година дефинира основаването на две страни – Израел и Палестина, само че се образува единствено първата. Въпреки че Израел заявява единодушие с правилото на две страни, не освободи изцяло палестинските територии.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР