Израелският президент Ицхак Херцог се е срещнал тайно с министър-председателя

...
Израелският президент Ицхак Херцог се е срещнал тайно с министър-председателя
Коментари Харесай

Израелският президент с тайна среща в Мюнхен за освобождаването на заложниците в Газа

Израелският президент Ицхак Херцог се е срещнал скрито с министър-председателя и министър на външните работи на Катар Мохамед бин Абдулрахман Ал Тани в коридорите на Мюнхенската конференция по сигурността, съобщи ДПА. 

Новинарският уеб страница " Аксиос " заяви нощес, базирайки се на осведомени източници, че двамата са се срещнали, с цел да обсъдят сложните договаряния за освобождението на заложниците, които към момента са държани в линията Газа.

Според известията необикновената среща сред водачите на Израел и Катар се е състояла в сериозен миг от договарянията за освобождение на заложниците. Херцог е довел със себе си в Мюнхен някои от заложниците, освободени по време на прекратяването на огъня през ноември, и роднините на тези, които към момента са в плен в линията Газа, заяви " Аксиос ", като се базира на неназован източник.

Чрез медиатори от Египет, Катар и Съединени американски щати Израел и палестинската екстремистка организация " Хамас " договарят за краткотрайно преустановяване на огъня във войната в Газа, която продължава към този момент повече от четири месеца. 

Прекратяването на огъня има за цел да докара до поетапна замяна на над 130-те израелци, които още са в плен на " Хамас ", против палестински пандизчии в израелски затвори.

Видеото е архивно: " Израел предложили на " Хамас " двумесечно помирение в подмяна на всички заложници "
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР