Израелският президент Исак Херцог отрича, че Израел нанася удари по

...
Израелският президент Исак Херцог отрича, че Израел нанася удари по
Коментари Харесай

Президентът на Израел отрича, че нанася удари по болницата Ал-Шифа в Газа

Израелският президент Исак Херцог отхвърля, че Израел нанася удари по най-голямата болница в Газа.

Доклади от личния състав на Al-Shifa допускат, че оборудването, приютяващо хиляди палестинци, е останало без електричество.

Но господин Херцог сподели, че „ всичко работи “ в болничното заведение.

Говорейки с Лаура Куенсберг от BBC, той също сподели, че копие от Mein Kampf на Адолф Хитлер е открито върху тялото на Боец на Хамас в северна Газа.

Г-н Херцог сподели, че копие, преведено на арабски, е открито " единствено преди няколко дни " в детска стая, която е била " превърната във военна оперативна база на Хамас ".

Антисемитският манифест на нацисткия водач е отпечатан за първи път през 1925 година

Намиране на копие от това в северна Газа, сподели господин Херцог, демонстрира, че някои в Хамас „ научават още веднъж и още веднъж идеологията на Адолф Хитлер за ненавист към евреите “. e1jhz7w10 " > Световната здравна организация (СЗО) споделя, че е изгубила връзка със своите контакти в Al-Shifa, като личният състав и пациентите са хванати в капан от борби на открито.

Лекарите и ръководеното от Хамас министерство на опазването на здравето в Газа споделиха, че неналичието на гориво там значи, че пациентите не могат да бъдат оперирани и инкубаторите за недоносени бебета не могат да работят. Но президентът оспори това.

" Ние въобще отхвърляме това, има доста въртене от Хамас... само че има електричество в Шифа, всичко работи “, сподели господин Херцог.

Израел сподели, че Хамас има база под постройката на болничното заведение – изказване, отречено от Хамас.

Хирургът Маруан Абу Саада сподели пред BBC в събота, че в болничното заведение са свършили водата, храната и електричеството.

Той сподели, че звуците на пукотевица и бомбардировки ехтят из болничното заведение " всяка секунда ".

Израелският боен представител контраадмирал Даниел Хагари сподели, че Израел ще помогнете за евакуацията на бебета от Al-Shifa след искане от администрацията на болничното заведение. Група лекари сподели в събота, че две недоносени бебета към този момент са умряли.

Запитан за възходящите апели за преустановяване на огъня, в това число от президента на Франция Макрон, господин Херцог удостовери правото на Израел с цел да се отбрани след офанзивите от 7 октомври.

" Разбира се, ние се вслушваме в нашите съдружници, само че на първо място ние се пазиме ", сподели той.

Той призна, че е имало цивилни смъртни случаи в Газа, само че упрекна Хамас за доста от нещастията.

Г-н Херцог сподели, че интервенциите на страната му в Газа са били осъществени „ според разпоредбите на интернационалното филантропично право “, като Израел е предупреждавал цивилни с телефонни позвънявания и текстови известия, и ги приканва да се изтеглят от северна Газа и да „ слязат [към южна Газа] “.

„ Ние им даваме филантропични паузи, с цел да могат да слязат [на юг ] “, сподели господин Херцог.

Повече от 11 000 души са били убити в Газа от началото на войната, съгласно ръководеното от Хамас министерство на опазването на здравето. Повече от 1,5 милиона души също са разселени, съгласно организацията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци (Unrwa).

Израел стартира атака в Ивицата Газа след дейностите на Хамас смъртоносна офанзива от 7 октомври, при която починаха 1200 души и бяха взети повече от 200 заложници от Южен Израел.

Боевете бяха яростни в северната част на 41 км ( 25 мили) дълъг и 10 км необятен анклав, само че гърмежи удариха и южните градове Рафа и Хан Юнис.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР