Израелският премиер Нафтали Бенет проведе днес официален разговор с руския

...
Израелският премиер Нафтали Бенет проведе днес официален разговор с руския
Коментари Харесай

Путин се извини на израелския премиер за антисемитските изказвания на Лавров

Израелският министър председател Нафтали Бенет организира през днешния ден формален диалог с съветския президент Владимир Путин. По време на диалога те по-специално разискаха изказванията на съветския външен министър Сергей Лавров. Това се оповестява на уеб страницата на кабинета на ръководителя на израелското държавно управление.

След това министър председателят одобри извинението на Владимир Путин за антисемитските изявления на почитан съветски чиновник.

„ Премиерът благодари на него [Путин] за изясняването на отношението на президента към еврейския народ и паметта на Холокоста “, оповестиха от офиса.

Освен това Бенет помоли ръководителя на Руската федерация да прегледа разнообразни разновидности за евакуация на хора от Мариупол. Путин даде обещание да разреши евакуацията на цивилни, в това число ранените, през филантропичния кулоар на Организация на обединените нации и интернационалната организация на Червения кръст.

Израелският министър председател благодари и на Путин за поздравленията за 74-ата годишнина от независимостта на страната.

Припомняме, че на 1 май съветският външен министър Сергей Лавров сподели по време на конференция, че „ най-пламенните антисемити нормално са евреи “, добавяйки, че нацисткият водач Адолф Хитлер „ имал и еврейска кръв “. Така дипломатът отговори на тезата, че украинското държавно управление не може да бъде нацистко, защото президентът Владимир Зеленски е от еврейски генезис.

На идващия ден ръководителят на израелското външно министерство сподели, че няма амнистия за изказването на съветския му сътрудник и упрекна служителя в „ най-ниското равнище на расизъм против евреите “.

В същия ден основният равин на Москва напусна Русия.

Скандалът не свърши дотук. На 3 май съветското външно министерство упрекна Израел, че поддържа " неонацисткия " режим в Украйна, а говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова сподели, че израелските наемници се бият един до друг с Азов в Украйна.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР