Израелският премиер Бенямин Нетаняху се срещна вчера в Сочи с

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху се срещна вчера в Сочи с
Коментари Харесай

Нетаняху се срещна с Путин в опит да спечели гласовете на рускоезичните израелци

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху се срещна през вчерашния ден в Сочи с съветския президент Владимир Путин в опит да притегли гласовете на рускоезичните израелци на идните в Израел парламентарни избори, написа английският вестник " Дейли телеграф ".

На фона на оспорваната предизборна конкуренция с израелските центристи партията на Нетаняху Ликуд употребява ресурсите си, с цел да завоюва близо 800-те хиляди израелски гласоподаватели от някогашния Съветски съюз. Ликуд счита, че гласовете на тези гласоподаватели, наричани в Израел " руснаците ", макар че идват освен от Русия, само че и от други някогашни комунистически страни, могат да се окажат решаващи за резултата от изборите.

Решението на Нетаняху да посети Русия в един от последните дни на акцията се възприема от мнозина като опит да притегли на своя страна по-възрастните рускоезични израелци, за огромен брой от които се счита, че симпатизират на съветския президент, отбелязва " Дейли телеграф ".

Визитата на Нетаняху акцентира и напъните му да си сътвори облик на общественик на международно равнище, който беседва като с равни с водачите на международните сили. Гигантски плакати, на които Нетаняху си стиска ръцете с американския президент Доналд Тръмп и с Путин се появиха в цялостен Израел, показва английското издание.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР