Израелският премиер Бенямин Нетаняху посочи, че е важно Израел да

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху посочи, че е важно Израел да
Коментари Харесай

Нетаняху, на път за среща с Путин, иска свобода на действие срещу Иран

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху уточни, че е значимо Израел да има " независимост на деяние " против Иран и " Хизбула ", преди да отлети през днешния ден за Русия, където ще се срещне с президента Владимир Путин, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Споменавайки особено Сирия, Нетаняху сподели: " Това посещаване има за цел да продължи значимото съдействие, което предотвратява исблъсъци сред нас и съветските сили, и да продължим да следваме общата цел, по която имаме единодушие, само че която към момента не е реализирана и която е надалеч от реализиране. Тази цел, поради която излитам (за Русия) е изтеглянето на Иран от Сирия. "

Срещата с Путин, на която ще участва и съветският министър на защитата Сергей Шойгу, е през днешния ден в черноморския курорт Сочи.

" Сирийската сцена е основна. Понастоящем ние действуваме на няколко фронта по целия набор, с цел да подсигуряваме сигурността на Израел пред лицето на опитите на Иран и неговите спътници да ни атакуван, и ние работим против тях. Важно е ние (Израел) да запазим свободата на деяние на армията на Израел, в това число и за Военновъздушни сили, срещу иранските цели, задачите на " Хизбула " и други терористични цели ", акцентира Нетаняху. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР