Израелският премиер Бенямин Нетаняху обяви, че отменя прилагането на споразумението

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху обяви, че отменя прилагането на споразумението
Коментари Харесай

Израел спря сделката с ООН за нелегалните мигранти от Африка

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху разгласи, че анулира използването на съглашението с Организация на обединените нации за заселване на африкански мигранти, живеещи в Израел, в западни страни, оповестиха осведомителните организации.

Сделката с Агенцията за бежанците към Организация на обединените нации беше подписана единствено няколко часа по-рано.

Реших да анулира използването на контракта и да премисля изискванията, написа Нетаняху на страницата си във Фейсбук. Той прибавя, че е обърнал внимание на рецензиите против съглашението, съгласно което 16 250 африкански мигранти ще се преселят на Запад в страни като Канада, Италия и Германия.

Нетаняху прибавя, че през днешния ден ще се срещне с представители на южните региони на Тел Авив, където живеят множеството имигранте, и по-късно ще реши какво да прави.

Според изискванията на договорката сред 16 000 и 37 000 африкански жители, влезнали незаконно в Израел, би трябвало да се настанят в страните от Западна Европа, а други ще получат позволение да останат в Израел.

Съдбата на към 37 000 бежанци раздели обществото в Израел. Националистите упражниха напън върху държавното управление да експулсира бежанците, до момента в който друга част от израелците настояха, че тази мярка опонира на основополагащия принцип на страната Израел като Дом на евреите, бягащи от гонене.

Споразумението с Организация на обединените нации означаваше, че Израел се отхвърля от проекта да депортира мигранти.

През февруари управляващите започнаха да уведомяват към 20 000 мигранти, мъже, в по-голямата си част от Судан и Еритрея, че имат два месеца да изоставен страната. В противоположен случай ги заплашва затвор. Властите отпуснаха по 3500 $ на мигрант за самолетен билет, с цел да заминат за африканска страна, считана за сигурна. Според локалните медии като сигурни страни се сочат Уганда и Руанда.

Върховният съд на Израел блокира решението за депортиране на незаконни мигранти, чието осъществяване трябваше да стартира предходната неделя.

Проблемът с мигрантите в Израел е от 2014 година, когато в страната влизат към 60 000 африканци. Оградата на границата с Египет, издигната тогава, свежда на процедура до 0 незаконната имиграция. За идващите 4 години към 20 000 души непринудено напущат Израел, като се възползват от разнообразни държавни стратегии, поощряващи доброволното овакантяване на Израел.

В момента в страната остават към 40 000 мигранти от африканските страни. Те настояват, че са бежанци, само че съгласно Тел Авив са стопански мигранти.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР