Израелският премиер Бенямин Нетаняху обвини Иран, че тайно продължава развитието

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху обвини Иран, че тайно продължава развитието
Коментари Харесай

Нетаняху обвини Иран, че тайно продължава развитието на ядрената си програма

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху упрекна Иран, че скрито продължава развиването на военната си нуклеарна стратегия, заяви Би Би Си.

Той акцентира, че има доказателства за изказванията си - разузнаването на Израел разкрило към 55 000 страници документи, свързани с разработките на Иран.

Документите разкривали, че задачата на Иран била производство на пет нуклеарни бойни глави и осъществяване на нуклеарни опити, като за задачата били премисляни пет разнообразни места. 

Част от документите са отпреди години, което съгласно израелския министър председател значи, че задачата на Техеран постоянно е била създаване на нуклеарен боеприпас. 

Според Нетаняху страната е преместила нуклеарните си оръжия в конфиденциален обект и по този начин ги е скрила от интернационалните наблюдаващи.

„ Иранското нуклеарно съглашение е издигнато върху неистини ”, разяснява Нетаняху.

Той добави, че информацията към този момент е стигнала до Съединени американски щати и ще бъде показана на интернационалните организации.

В отговор иранският външен министър Джавад Зариф упрекна Нетаняху, че подвежда хората.

Сделката от 2015 година отвори Иран към света и ускори позициите на по-умерените политици в Техеран, от чиито кръгове е и президентът Хасан Рохани.

Американският президент Доналд Тръмп разгласи към този момент няколко пъти подготвеност Съединени американски щати да излязат от съглашението, в случай че то не бъде променено.

Европа обаче упорства да не се подхващат стъпки назад в връзките с Иран. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР