Израелският премиер Бенямин Нетаняху изрази предпазлива надежда за сделка, която

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху изрази предпазлива надежда за сделка, която
Коментари Харесай

Нетаняху: Можe да има сделка за освобождаване на заложници

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху изрази внимателна вяра за договорка, която да обезпечи освобождението на още заложници, държани от ислямистката формация " Хамас ", предадоха ДПА и Франс прес.

" Може да има [споразумение], само че мисля, че колкото по-малко споделям за него, толкоз повече усилвам възможностите то да се материализира " , сподели през днешния ден Нетаняху в изявление за американската телевизия Ен Би Си.

Ако бъде реализирано съглашение, то ще бъде единствено резултат от боен напън, сподели Нетаняху.

" Това е единственото нещо, което може да докара до договорка ", счита той.

Нетаняху също по този начин твърди, че само сухопътната атака на израелските военни в следената от " Хамас " линия Газа е основала някакво придвижване в договарянията.

" Ако е налична договорка, добре, ще приказваме за нея, когато е налице. Ще я обявим, в случай че бъде реализирана " , даде обещание Нетаняху.

Израелските военни пресмятат, че към 240 души са били взети за заложници в линията Газа по време на нападението на " Хамас " на 7 октомври. Сред тези пленници има минимум тридесет малолетни, в това число дребни деца, съгласно израелските медии.

Пожелал анонимност палестински чиновник в Газа сподели за Агенция Франс Прес, че Бенямин Нетаняху е " виновен за забавянето и пречките при постигането на авансово съглашение за освобождението на няколко заложници ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР