Израелският премиер Бенямин Нетаняху и лидерите на опозицията се зарекоха

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху и лидерите на опозицията се зарекоха
Коментари Харесай

Израел сформира военен кабинет, подготвя се за офанзива

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху и водачите на опозицията се зарекоха да " заличат Хамас от лицето на земята ".

Заедно с някогашния министър на защитата и водач на центристката опозиционна партия Бени Ганц, Нетаняху направи телевизионно послание, в което заяви какви са целите на новосформирания боен кабинет. По думите му, той и съперниците му са загърбили различията си, защото изтъквам " на карта е заложена ориста на страната ".

" Тази нощ се споразумяхме за съставянето на извънреднен боен кабинет на единството. Израелският народ е единен, а в този момент към този момент и неговите ръководещи. Преминаваме в атака. Всеки член на Хамас ще бъде премахнат. Хамас е " Ислямска страна " и ние би трябвало да ги смажем по този начин, както светът смаза " Ислямска страна ", сподели Бенямин Нетаняху, министър председател на Израел.

Продължава мобилизацията на резервисти - близо 400 хиляди души към този момент се причислиха към редиците на израелската войска. Очаква се Израел да стартира огромна сухопътна атака в Ивицата Газа.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР