Израелският премиер Бенямин Нетаняху е заявил на частна среща с

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху е заявил на частна среща с
Коментари Харесай

Нетаняху: Иран трябва да очаква напрегнато кога ще дойде ответната реакция

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху е декларирал на частна среща с министри от своята партия " Ликуд ", че на иранската ракетна офанзива би трябвало да се отговори мъдро, съобщи ДПА, като се базира на израелското радио " Кан ". Иран би трябвало да чака с напрежение по кое време ще пристигна ответната реакция, както беше с Израел преди офанзивата късно вечерта в събота, е споделил министър председателят съгласно източник на радиото.

Позовавайки се на различен източник - почитан чиновник, радио " Кан " заяви, че Израел е заречен да осведоми Съединени американски щати преди да предприеме контраофанзива, с цел да даде на американските войски в региона време да се приготвят за възможен ирански ответен удар.

" Международната общественост би трябвало да остане единна, с цел да се опълчи на иранската експанзия, която заплашва международния мир ", съобщи Нетаняху в изказване, оповестено от службите му в обществената мрежа " Екс ". Той приветства " поддръжката на Съединени американски щати, Англия, Франция и други страни за разстройване на иранската офанзива ".

 

Междувременно началникът на Генералния щаб на израелската войска Херци Халеви даде обещание през вчерашния ден отговор на офанзивата на Иран против Израел. Той съобщи това в тирада пред военнослужещи във военна база, наранена от ирански удар, съобщи Франс прес. Израел ще отвърне на изстрелването на толкоз доста ракети, крилати ракети и дронове по територията на израелската страна ", сподели военачалник Халеви по време на аудиенция в базата " Неватим " в Южен Израел. Армията популяризира малко видео, показващо не доста бездънен кратер около стена вследствие на паднала иранска ракета във военната база.

Иран изстреля стотици ракети и дронове в нощта на събота против неделя по Израел в отговор на смъртоносното нахлуване против иранското консулство в Дамаск, приписвано на Израел. Почти всички ракети и дронове бяха прехванати от израелската противовъздушна защита благодарение на Съединени американски щати, само че и на други съюзнически страни, като Франция, Англия, а също и Йордания и Саудитска Арабия, напомня Франс прес.

Операцията по прехващане на ракетите и дроновете беше наречена " Железен щит " и беше осъществена в коалиция, сподели Израел.

Същите тези страни със Съединени американски щати отпред в този момент са обезпокоени от риска от районна ескалация при положение на пряк израелски отговор на иранска територия. Вашингтон към този момент даде да се разбере, че няма да взе участие в сходен отговор. 

Инфо: Българска телеграфна агенция

Следвайте " Гласове " в Телеграм

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР