Израелският парламент прие законопроект, който дава на висшите министри правото

...
Израелският парламент прие законопроект, който дава на висшите министри правото
Коментари Харесай

Израел забранява излъчването на Ал Джазира

Израелският парламент одобри законопроект, който дава на висшите министри правото да забранят излъчването на новинарския канал " Ал Джазира " в Израел - стъпка, за която министър председателят Бенямин Нетаняху е подготвен.

Текстът, признат със 70 гласа " за " и 10 " срещу ", дава право да се забрани излъчването на наличие от задгранични канали, само че също по този начин разрешава затварянето на техните офиси в Израел.



Нетаняху даде обещание да предприеме " незабавни дейности " за закриване на " Ал Джазира " в Израел, откакто законът бъде признат.

През януари Израел съобщи, че публицист от " Ал Джазира " и помощник на свободна процедура, убити при въздушен удар в Газа, са " терористични сътрудници ".

През идващия месец той съобщи, че различен публицист на канала, ранен при обособен удар, е " заместник-командир на рота " в Хамас.

Законопроектът, който разрешава на длъжностните лица да стопират задгранични медии, за които се счита, че вредят на националната сигурност, към този момент мина първата парламентарна спънка предишния месец.



От партията " Ликуд " на Нетаняху оповестиха, че той е изискал " да се увери, че законът за закриване на " Ал Джазира " ще бъде утвърден довечера " в израелския парламент - Кнесета.

Ръководителят на бюрото на " Ал Джазира " в палестинската територия, Ваел ал-Дахдух, също беше ранен - при израелски удар през декември, при който почина оператор на малкия екран, основана в Катар.

Белият дом разгласи, че е смутен от израелската стъпка за възбрана на излъчването на катарския новинарски канал " Ал Джазира ".

" Ще се обърна към Израел за това, което може би обмислят или не ", съобщи прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер и добави: " Ако това е правилно, сходен ход е притеснителен ".

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР