Израелският министър-председател Нафтали Бенет заяви, че страната му ще продължи

...
Израелският министър-председател Нафтали Бенет заяви, че страната му ще продължи
Коментари Харесай

Израелският премиер: Ще продължим с дипломатическите усилия за намиране на решение на украинската криза

Израелският министър-председател Нафтали Бенет съобщи, че страната му ще продължи да спомага за намирането на дипломатическо решение на украинската рецесия, даже и изгледите за триумф да не са огромни, съобщи АП, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 207
Бенет съобщи това на съвещание на израелския кабинет, единствено броени часове откакто се завърна от изненадваща среща с съветския президент Владимир Путин в Москва, където двамата разискаха войната в Украйна.

След това той отпътува за Германия, където се срещна с канцлера Олаф Шолц.

Бенет не разкри детайлности за диалозите си с Путин, само че дефинира опитите на страната му да посредничи като " честен дълг " на Израел.

 

По-рано канцеларията на Бенет заяви, че израелският министър-председател и украинският президент Володимир Зеленски са разговаряли по телефона тази заран - третия сходен телефонен диалог сред двамата водачи за последното денонощие.

Бенет добави пред кабинета си, че Израел се готви за вълна от еврейска имиграция от Украйна. Израелските управляващи се готвят и да одобряват в страната си дребен брой украинци от нееврейски генезис, бягащи от спора.

Израел е една от дребното страни в света, които имат положителни работни връзки и с Русия, и с Украйна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР