Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху каза, че Канада, Италия и Германия

...
Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху каза, че Канада, Италия и Германия
Коментари Харесай

Израел прехвърля хиляди африканци в Европа

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху сподели, че Канада, Италия и Германия ще одобряват част от хилядите африкански мигранти, потърсили леговище в Израел по силата на съглашение сред Израел и Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците, съобщи „ Ройтерс “.

Израел има намерение да трансферира 16 250 мигранти в западни страни. На останалите мигранти, доста от които са претенденти за леговище, ще им бъде разрешено да останат в Израел най-малко още пет години, се споделя в известие на кабинета на премиера Бенямин Нетаняху.

„ Това е неповторимо съглашение сред Върховния комисар на Организация на обединените нации и страната Израел за извеждане на 16 250 души в развити страни като Канада, Германия или Италия - подобен ангажимент пое Върховният комисар - за образуване на извеждането и даже за финансирането му ", сподели израелският министър председател по малкия екран.

Правозащитни организации, които се застъпиха за мигрантите, обаче отстояват тезата, че доста от тях са избягали от тормоз и военни спорове и че депортирането им, било то в родината им, или в друга африканска страна, ще ги изложи на още по-голяма заплаха.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР