Израелският министър на вътрешната сигурност Итамар Бен-Гвир призова еврейските заселници

...
Израелският министър на вътрешната сигурност Итамар Бен-Гвир призова еврейските заселници
Коментари Харесай

Израелски министър поиска палестинците да емигрират от Газа, за да се заселят там евреи

Израелският министър на вътрешната сигурност Итамар Бен-Гвир прикани еврейските заселници да се завърнат в Газа след войната, а палестинското население да бъде „ насърчено “ да емигрира, ден откакто различен крайнодесен министър насочи сходен апел, съобщи Франс прес.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 1340
„ Необходимо е да се поддържа решение, което да насърчава емиграцията на жителите на Газа. Това е вярно, заслужено, морално и хуманно решение. Обръщам се към премиера и външния министър, това е опция да се създаде план за поощряване на емиграцията на жителите на Газа в други страни по света “, съобщи Бен-Гвир в изявление на партийна среща, което самият той показа в обществените мрежи.

Бен-Гвир твърди, че вероятно тръгване на палестинците от линията Газа, за което той приканва, ще проправи пътя и за възобновяване на еврейските селища на палестинска територия. През 2005 година Израел изтегля армията си и към 8000 заселници от тази палестинска територия, окупирана от 1967 година, като част от едностранния проект за евакуиране на тогавашния министър председател Ариел Шарон.

Насърчаването на емиграцията на жителите на Газа ще ни разреши да върнем назад жителите на граничната зона и на Гуш Катиф, някогашния селищен блок в Газа, акцентира Бен-Гвир, койот е водач на крайнодясната партия „ Еврейска мощ “. 

В младежките си години министърът на вътрешната сигурност е бил упрекван повече от 50 пъти за подбудителство към принуждение или тирада на омразата, а през 2007 година е наказан за поддръжка на терористична формация и подбудителство към расизъм. Като ревнив покровител на еврейската колонизация на Западния бряг, той неведнъж се е застъпвал за анексирането на тази окупирана палестинска територия, напомня Българска телеграфна агенция.

Вчера министърът на финансите Бецалел Смотрич, също представител на крайната десница в държавното управление на Бенямин Нетаняху, поддържа концепцията за завръщане на еврейските заселници в Газа и емиграцията на палестинското ѝ население. В отговор „ Хамас “ определи тези изказвания като „ апел за изселване на два милиона палестинци " от Газа и акцентира, че „ това е военно закононарушение “. 

Сегашната война в Газа стартира след нападението на „ Хамас “ на територията на Израел, при което починаха към 1200 души, най-вече мирни жители, а стотици други бяха отвлечени в Газа и арестувани като заложници.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР