Израелският министър на вътрешната сигурност Итамар Бен-Гвир отново се обяви

...
Израелският министър на вътрешната сигурност Итамар Бен-Гвир отново се обяви
Коментари Харесай

Израелски министър иска масово изселване на палестинци от Газа

Израелският министър на вътрешната сигурност Итамар Бен-Гвир още веднъж се разгласи за всеобщо изселване на палестинци от Газа, отхвърляйки американските рецензии, че предходните му изказвания по тази тематика са били " безотговорни ", съобщи Франс прес.

" Съединени американски щати са наш добър другар, само че на първо място ще създадем това, което е положително за еврейската страна: насърчаването на емиграцията на стотици хиляди хора от Газа ще разреши на (израелските) поданици да се върнат по домовете си (в покрайнините на Газа) и да живеят в сигурност, защитавайки нашите бойци ", написа Бен-Гвир в обществената мрежа " Екс " в отговор на американските рецензии.

Бен-Гвир, който е водач на крайнодясната прозаселническа партия " Еврейска мощ ", прикани в понеделник еврейските заселници да се върнат в Газа след сегашната война, а палестинското население да бъде " насърчено " да емигрира, ден откакто различен крайнодесен министър, министърът на финансите Бецалел Смотрич, насочи сходен апел.

Изселването на население от територията, която населява, е неразрешено от Женевските конвенции, които съставляват ядрото на интернационалното филантропично право , а статутът на Международния углавен съд (МНС) дефинира " депортирането или насилственото прекачване на население " като закононарушение против човечеството.

" Съединени американски щати отхвърлят неотдавнашните изказвания на израелските министри Бецалел Смотрич и Итамар Бен-Гвир , които се афишират за преместването на палестинците от Газа ", сподели през вчерашния ден представителят на Държавния департамент Матю Милър, като дефинира тези мнения като " безотговорни ".

Смотрич, който оглавява Религиозната ционистка партия, се върна през днешния ден към тази тематика, като съобщи, че " 70 % от израелската общност поддържа доброволната емиграция на арабите от Газа и тяхното усвояване от други страни ".

Според него " тези, които поддържат такова филантропично решение, схващат, че дребна страна като нашата не може да си разреши действителност, в която единствено на четири минути от нашите градове има огнище на ненавист и гнет, където два милиона души се разсънват всяка заран с желанието да унищожат еврейската страна ".

По време на частно посещаване в Париж през март Смотрич отхвърли съществуването на палестински народ. " Няма палестинци, тъй като няма палестински народ ", сподели той.

Правителството на израелския министър председател Бенямин Нетаняху, което сплотява десни, извънредно десни и ултраортодоксални еврейски партии, е упреквано, че доста е засилило въздействието на заселниците на Западния бряг, палестинска територия, окупирана от Израел от 1967 година, показва Агенция Франс Прес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР