Израелският министър на отбраната Йоав Галант заяви на терен пред

...
Израелският министър на отбраната Йоав Галант заяви на терен пред
Коментари Харесай

Йоав Галант към войници: Скоро ще видите отвътре палестинския анклав

Израелският министър на защитата Йоав Галант съобщи на терен пред бойците, събрани на границата с Газа, че скоро ще видят от вътрешната страна палестинсия анклав. Има възможност това да значи, че скоро ще стартира предстоящата сухопътна интервенция против групировката “Хамас ”. Малко след изявлението на Галант израелският министър председател Бенямин Нетаняху разгласява видео, на което се среща с бойци до границата и дава обещание победа.

Военният спор сред “Хамас ” и Израел продължава в това време

Снощи в Тел Авив и други градове в централната част на Израел бяха задействани сирените за въздушна паника. Растат и опаснията от това, че спора ще се разрастне. Близки до Иран групировки в Йемен са изстреляли три крилати ракети, евентуално ориентирани към Израел.

„ Екипажът на разрушителя с управляеми ракети USS Carney, настоящ в северната част на Червено море, смъкна три крилати ракети и няколко безпилотни самолета, изстреляни от силите на хутите в Йемен. Това деяние беше проява на интегрираната противовъздушна и противоракетна защита, която изградихме в Близкия изток и която сме подготвени да използваме постоянно, когато е належащо, с цел да защитим нашите сътрудници и нашите ползи в този значим район ”, съобщи представителят на Пентагона Пат Райдър.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР