Израелският министър на отбраната Йоав Галант заяви, че войските сега

...
Израелският министър на отбраната Йоав Галант заяви, че войските сега
Коментари Харесай

Галант: Израелските сили продължават към Рафах, след като се справят с Хамас в Хан Юнис

Израелският министър на защитата Йоав Галант съобщи, че войските в този момент ще се насочат към град Рафах, който дружно с Деир ал Балах, навръх север от Хан Юнис, е измежду последните региони, които не са завладяни при съвсем четиримесечната сухопътна интервенция.

" Постигаме задачите си в Хан Юнис, а също по този начин ще достигнем Рафа и ще премахнем терористичните детайли, които ни заплашват ", съобщи той.

В Рафах, на границата с Египет, през последните седмици са се скупчили над 1 млн. палестинци - повече от половината от популацията на Ивицата Газа.

Ръководителят на Организацията на обединените народи (ООН) по правата на индивида Фолкер Тюрк съобщи в платформата на обществените медии " X " в петък, че е " мощно угрижен " от забележките на израелския министър на защитата Йоав Галант по отношение на " военния напън към Рафах ".

" Това провокира паника за големи цивилни жертви и по-нататъшно изселване към незнайно място за над 1,5 милиона към този момент уязвими палестинци, подредени да влязат в Рафах от израелските сили ", уточни още той.

Галант от своя страна също по този начин предизвести, че всяко краткотрайно прекъсване на продължаващия спор сред Израел и " Хамас " в Газа няма да обхване продължаващите военни дейности против основаната в Ливан формация " Хизбула ".

" Ако " Хизбула " си мисли, че когато има преустановяване на огъня на юг, ще спрем огъня напълно, прави огромна неточност “, сподели Галант пред бойци от алпийската част на израелските военни сили на планината Хермон. " Докато не стигнем до обстановка, в която е допустимо да възстановим сигурността за жителите на севера, няма да спрем ", добави той.

Междувременно от " Хамас " към момента бавят отговора си на предлагането на медиаторите от Катар, Египет и Съединени американски щати за шестседмична пауза в боевете в подмяна на освобождението на всички цивилни пленници, държани сега от " Хамас " в Газа.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР