Израелският министър на отбраната Йоав Галант заяви, че подготовката за

...
Израелският министър на отбраната Йоав Галант заяви, че подготовката за
Коментари Харесай

Израел заяви, че е готов да се справи с всеки възможен сценарий, свързан с Иран

Израелският министър на защитата Йоав Галант съобщи, че подготовката за отговор на всеки вероятен процес на събитията, свързани с дейностите на Иран, е приключена, съобщи Ройтерс.

Канцеларията на министъра популяризира известието, откакто той взе присъединяване в заседание " за оперативна оценка на ситуацията ", на което участваха още представители на висшето военно командване.

" След направената оценка министър Галант акцентира, че отбранителното ведомство е приключило приготвленията за отговор на всеки вероятен сюжет, който би могъл да се развие във връзка с Иран ", допълниха оттова, написа Българска телеграфна агенция.

Иран заплаши да отговори на хипотетичния израелски удар в Дамаск, при който бяха убити седем души от иранската Революционна армия, измежду които и почитан пълководец.

Израел не удостовери, че стои зад офанзивата. Но представителите на израелското политическо управление споделиха, изразявайки се по-общо, че Израел работи против Иран, който от своя страна поддържа радикални групировки като " Хамас " в Газа и Хизбула в Ливан - и двете воюващи против Израел през последните шест месеца.

Съединени американски щати също са в нараснала подготвеност и се приготвят за вероятен ирански удар по американски или израелски активи в района.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР