Израелският експерт беше по съвсем друг повод в България. Отидохме

...
Израелският експерт беше по съвсем друг повод в България. Отидохме
Коментари Харесай

Ясен Тодоров: Имам предположения кой стои зад взрива срещу Гешев, но още не мога да ги споделя

Израелският специалист беше по напълно различен мотив в България. Отидохме на местопроизвшествието по негово предложение. Разбрахме за гърмежа по едно и също време, защото бяхме дружно с израелския специалист, съобщи зам.-директорът на Националната следствена работа Ясен Тодоров.

 

" Не мисля, че един спомагателен оглед от специалист със международен опит би попречил на следствието. Напротив, той би оказал помощ, уточни зам.-директорът на Национална следствена служба.

 

Той изясни, че е схванал за гърмежа от публицисти. Писах известие на основния прокурор дали е добре, той сподели, че е добре ", сподели Ясен Тодоров.

" Предложението беше от самия специалист. Информирах основния прокурор. Той сподели че ще приказва с господин Сарафов (директор на Националната следствена работа и зам.-главен прокурор – б. ред) и се откри, че няма никаква процесуална спънка. Това по никакъв метод не нарушава изводите на следователите и прокурорите по делото. Присъствеито на този човек е единствено и само в интерес на следствието ", акцентира Тодоров.

 

" Не разбирам тази медийна нервност, в която не се обръща внимание на най-важното нещо – че имаше опит за ликвидиране на основния прокурор. Оставам с усещането, че наличието на израелския специалист на местопроизшествието обърка много сметки. Ако някой обори изказванието ми, че това е гърмеж, кадърен да убива, аз ще си подам оставката ", добави зам.-шефът на Национална следствена служба пред Nova News.

 

Той посочи, че за себе си има някакви догатки кой стои зад гърмежа, само че не може да ги показа.

 

В отговор на въпрос за войната в прокуратурата Ясен Тодоров разяснява, че до 5 май са работили доста добре като екип с Иван Гешев и с Борислав Сарафов. Какво се случи по-късно, за мен остава мистерия, както и какво докара до това негово изявление. Г-н Сарафов от доста време е втори човек в прокуратурата. Ако той в този момент вижда това нещо, значи сетивата му не са работили, съобщи Тодоров.

 

Не бих се определил като член на близкия другарски кръг на господин Гешев, в доста положителни професионални връзки сме от доста години обратно. Познавам съвсем всички политици, които са адвокати. Всеки има право на контакти, само че моите връзки с хора, които не с магистрати, по никакъв метод не ялият на работата ми като магистрат. Това се споделя интегритет, сподели още Ясен Тодоров.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР