Израелските военновъздушни сили са виновни за свалянето на руския самолет

...
Израелските военновъздушни сили са виновни за свалянето на руския самолет
Коментари Харесай

Москва категорична: Израел са виновни за сваления в Сирия руски самолет „Ил-20”

Израелските военновъздушни сили са отговорни за свалянето на съветския аероплан „ Ил-20”, съобщи представителят на Министерството на защитата на Русия Игор Конашенков, представен от Българска телеграфна агенция. На 17 септември машината беше ударена от ракета на сирийската противовъздушна защита, при случая починаха 15 военни.
Руски боен аероплан е свален над Сирия Москва упрекна Израел, макар че машината е ударена от ракета на сирийската противовъздушна защита
„ Представените справедливи данни сочат, че дейностите на израелските водачи, довели до гибелта на 15 съветски военни, приказват или за непрофесионализъм, или за незаконна немарливост. Според нас, виновността за нещастието с съветския аероплан „ Ил-20” е напълно на военновъздушните сили на Израел и на тези, които са взели решение за подобен жанр дейност”, сподели Конашенков.

Снимка: btvnovinite.bg

От съветското Министерство на защитата допълват, че Израел е предизвестила Русия за удар на изтребители „ F-16” в Сирия по едно и също време с началото на офанзивата, нарушавайки Договора за попречване на произшествия.

Министърът на защитата на Израел Авигдор Либерман изрази вяра, че връзките с Русия ще могат да бъдат нормализирани. „ Мисля, че обстановката е под надзор, непрекъснато се води разговор, по тази причина съм уверен, че ще успеем да контролираме обстановката ", добави Либерман.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР