Израелските военновъздушни сили продължиха контраатаките си в ивицата Газа след

...
Израелските военновъздушни сили продължиха контраатаките си в ивицата Газа след
Коментари Харесай

Нощна атака: Израелските сили нанесоха стотици удари в ивицата Газа

Израелските военновъздушни сили продължиха контраатаките си в линията Газа след огромното нахлуване на ислямистката формация " Хамас " през уикенда, съобщи ДПА.

Десетки изтребители са атакували повече от 200 цели в региона на Ал Фуркан, оповестиха Израелските сили за защита рано тази заран. За трети път в границите на 24 часа в линията Газа бяха осъществени огромни набези. По данни на израелските военни са били изумени общо над 450 цели.

Военните обявиха, че квартал Ал Фуркан в северната част на линията Газа се употребява от " Хамас " като терористичен център. Израел съобщи, че регионът е бил база за голям брой терористични офанзиви, които са били осъществени против Израел.

 

Броят на жертвите в Израел на широкомащабната офанзива на ислямисткото придвижване „ Хамас “ доближи до най-малко 1200 души, съобщи представителят на израелските Сили за защита Йонатан Конрикус и дефинира това число като „ зашеметяващо “ и „ невъобразимо “, предадоха ДПА и Франс прес.

Преобладаващото болшинство от смъртните случаи са на цивилни, сподели Кинрикус при представянето на утринната сводка и добави, че броят на ранените надвишава 2700.

„ За страдание, нещо ми подсказва, че това няма да са окончателните цифри “, добави представителят във видео, оповестено в обществената мрежа " Екс ".

По данни на министерството на опазването на здравето на Газа до през вчерашния ден вечерта минимум 900 души са починали в линията Газа вследствие на контраатаките на израелските Военновъздушни сили, а 4500 други са били ранени.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР