Израелските военни твърдят, че пехотата, подкрепена от танкове, е извършила

...
Израелските военни твърдят, че пехотата, подкрепена от танкове, е извършила
Коментари Харесай

Израел извърши „локални набези“ за освобождаване на заложници в Ивицата Газа

Израелските военни настояват, че пехотата, подкрепена от танкове, е направила " местни нападения " в Ивицата Газа.

Това се случва преди предстоящата сухопътна интервенция, като Израел предизвестява повече от един милион души в северната част на Газа да се изтеглят на юг.

Малките нападения са били осъществени за да се нападат ракетни екипажи на Хамас и да се потърси информация за местоположението на заложници, взети от палестински въоръжени лица предходната събота, съобщи контраадмирал Даниел Хагари.

За първи път израелските военни декларират, че сухопътни войски работят навътре в обсадената линия, като навлизат на територията, с цел да се бият с бойци на Хамас и да унищожават оръжия, както и да търсят доказателства за пленниците.

Израелските сили правят дни наред ответни въздушни удари в Газа, ориентирани против Хамас, откогато ръководещата палестинска войнствена формация щурмува границата с Израел през уикенда, убивайки стотици хора в домовете им - както и 260 други по време на музикален фестивал.

Израел заяви, че общо 1300 души са починали след изненадващия набег в събота, до момента в който войските му не престават да се струпват около оградата от бодлива тел преди възможна сухопътна атака в Газа, като са призовани 300 000 резервисти.

Смята се, че в тесния крайбрежен анклав Хамас, който нападна Израел с ракети, държи към 150 заложници.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР