Израелските военни обявиха вчера, че сухопътната им офанзива вече обхваща

...
Израелските военни обявиха вчера, че сухопътната им офанзива вече обхваща
Коментари Харесай

Израел обяви, че сухопътната му офанзива вече обхваща цялата територия на Газа

Израелските военни оповестиха през вчерашния ден, че сухопътната им атака към този момент обгръща всички елементи на Газа, и подредиха нова евакуация в пренаселения Юг, като наред с това предизвестиха, че интервенциите против " Хамас " там ще бъдат " не по-малко мощни " от тези в северната част на анклава, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Заповедите за евакуация бяха последвани от тежки бомбардировки, а палестинците обявиха, че към този момент нямат къде да отидат в затворената територия, граничеща с Израел и Египет.

Голяма част от наброяващите към 2,3 милиона поданици на линията Газа се струпаха в южната част на територията, откакто Израел подреди още в първите дни на войната на цивилните да изоставен северните елементи на Газа.

По данни на Организация на обединените нации 1,8 милиона палестинци в Газа са били разселени. Близо 958 000 от тях се намират в 99 обекта на Организация на обединените нации в южната част на страната, съобщи Жулиет Тома, шеф по връзките в Агенцията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци.

След рухването на нощта в централния град Дейр ал Балах се чуваше пукотевица и тътнеж от артилерийски обстрел, а небето се осветяваше от сигнални ракети. В небето над втория по величина град в Газа - Хан Юнис - се чуваха да прелитат дронове.

Върховният комисар по правата на индивида на Организация на обединените нации Фолкер Тюрк прикани за преустановяване на войната, заявявайки, че страданията на цивилното население са нетърпими.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР