Израелските военни днес потвърдиха, че изтеглят хиляди свои военнослужещи от

...
Израелските военни днес потвърдиха, че изтеглят хиляди свои военнослужещи от
Коментари Харесай

Израел потвърди, че изтеглят няколко хиляди военнослужещи от Газа

Израелските военни през днешния ден потвърдиха, че изтеглят хиляди свои военнослужещи от линията Газа - стъпка, която може да разчисти пътя за нова дълготрайна фаза на сражения с по-слаба активност против палестинското ислямистко придвижване " Хамас ", съобщи Асошиейтед прес.

Потвърждението за плануваното редуциране на войските идва в същия ден, в който Върховният съд на Израел анулира основна наредба от оспорвания проект за правосъдна промяна на държавното управление на премиера Бенямин Нетаняху.

Макар че проектът за правосъдна промяна не е директно обвързван с военните дейности, той бе източник на дълбоки различия в Израел и излагаше на риск готовността на армията преди офанзивата на " Хамас " на 7 октомври, станала причина за продължаващата война.

Политиците предизвестиха да не се разпалват още веднъж тези различия и да не се накърнява националното единение, което е преобладаващо през цялата война сред Израел и придвижването " Хамас ", предава Българска телеграфна агенция. 

В известието си израелската войска показва, че пет бригади, или няколко хиляди бойци, ще бъдат изведени от линията Газа през идващите седмици. Някои от тях ще се върнат в базите си за по-нататъшно образование или отмора, до момента в който доста от по-възрастните резервисти ще се приберат вкъщи.

Войната се отразява отрицателно на израелската стопанска система, защото пречи на резервистите да вървят на работа, да ръководят бизнеса си или да се върнат към университетското си образование.

Този ход е в сходство с проектите, които израелските водачи обрисуваха като военна акция с по-слаба активност, която се чака да продължи през по-голямата част от годината и се концентрира върху останалите замъци на " Хамас " и огнищата на опозиция в линията Газа.

Израел разгласи, че е покрай действен надзор над по-голямата част от северната част на Газа, което понижава нуждата от наличието на негови сили там. Въпреки това яростните сражения не престават и в други региони на палестинската територия, изключително в южната част, където доста от силите на " Хамас " остават непокътнати и където са избягали множеството от 2,3 милиона поданици на линията Газа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР