Израелските власти съобщиха, че 23-годишната германско-израелска жена на име Шани

...
Израелските власти съобщиха, че 23-годишната германско-израелска жена на име Шани
Коментари Харесай

Израел твърди, че германско-израелската жена Шани Лук, отведена от Хамас, е мъртва

Израелските управляващи оповестиха, че 23-годишната германско-израелска жена на име Шани Лук е била отвлечена от палестинската въоръжена формация Хамас по време на офанзива в Южен Израел, е мъртъв.

Израелското министерство на външните работи съобщи в обява в обществените медии в понеделник, че е удостоверило гибелта на Лук, сграбчен на музикален фестивал, където бойци на Хамас убиха повече от 200 души.

Продължете да четете

лист от 3 детайла Размяна на пандизчии? Семейства на израелски пленници желаят отговори от Нетаняху „ Няма нищо общо с това “: Тайландски фамилии молят за освобождението на пленниците на Хамас Какво знаем за израелските пленници, взети от Хамас, и тяхното освобождение? end от списък

„ Сърцата ни са разрушени “, се споделя в обявата в обществените медии, добавяйки, че Лук е бил „ разведен “ из Газа.

„ Нека паметта й бъде благословена. “

Обстоятелствата към гибелта на Лук не бяха ясни незабавно.

Сестрата на Лук, Ади, приказва за своята „ огромна тъга “, когато показа новината за гибелта на Шани в Instagram.

Говорейки с немския излаз RTL/nt-v, майката на Шани Рикарда Лук сподели, че тялото на щерка й не е открито, само че е открита част от черепа й със съвпадаща ДНК.

Рикарда сподели, че има вяра, че щерка й е мъртва след нападението на 7 октомври, при което Хамас умъртви повече от 1400 души. Майката сподели, че счита, че щерка й евентуално е била простреляна в главата.

„ Тя най-малко не страда “, сподели тя пред RTL/n-tv.

Германският канцлер Олаф Шолц сподели, че новината за гибелта на Лук е „ ужасна “ и демонстрира нуждата Хамас да бъде потърсена под отговорност.

Няма неотложен коментар от Хамас.

При офанзивата от 7 октомври стотици бойци на Хамас пробиха израелската защитна преграда към обсадената Ивица Газа и навлязоха в редица градове в Южен Израел, убивайки цели фамилии, в това число дами и деца.

„ Това, което видяхме на границата сред Газа и Израел, надалеч надвишава разгром. Видяхме касапница “, сподели израелският президент Исак Херцог пред немския вестник Bild в изявление, в което удостовери гибелта на Лук.

Повече от 220 души, в това число израелци и чужденци, също бяха пленени при офанзивата.


След офанзивата Израел организира опустошителна акция от въздушни набези над Газа, която сложи под цялостна блокада, прекъсвайки достъпа до вода, електричество, храна и гориво.

Членовете на фамилиите на държаните в плен пледираха за връщането им, а правозащитни групи и Организация на обединените нации също приканиха за незабавното освобождение на заложниците.

В понеделник Хамас популяризира фрагменти, които претендират да демонстрират три пленени дами, които изнасят малко изказване, в което упрекват израелския министър председател Бенямин Нетаняху за нападението от 7 октомври и приканват за замяна на пандизчии, с цел да се обезпечи освобождението им.

„ Тя [един от пленниците] го упрекна [Нетаняху] за неуспеха на офанзивата от 7 октомври, че е предотвратил това да се случи, че е споделил, че няма войска, никой не е пристигнал да ни помогне “, сподели Ал Джазира сътрудник Сара Хайрат.

Изявленията, дадени от хора, държани в плен, постоянно се дават под напън. Нетаняху осъди видеото като " жестока психическа агитация " в отговор в понеделник.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР