Израелските власти са заявили пред администрацията на президента на САЩ

...
Израелските власти са заявили пред администрацията на президента на САЩ
Коментари Харесай

Израел настоява за изтегляне на Хизбула от границата с Ливан

Израелските управляващи са декларирали пред администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън, че желаят силите на ливанската проиранска шиитска формация " Хизбула " да се изтеглят на съвсем 10 км от границата. Това трябва да бъде направено като част от дипломатическа договорка за преустановяване на напрежението с Ливан. Това оповестява Axios, като се базира на свои източници. 

Напрежениетое един от главните въпроси, разисквани по време на срещата сред министъра на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин и израелския министър председател Бенямин Нетаняху и министъра на защитата Йоав Галан в Тел Авив.

" Нетаняху и Галант споделиха, че Израел желае да реализира договорка, която включва изтласкване на силите на " Хизбула " задоволително обратно, с цел да не могат да обстрелват израелски села и градове по границата или да извършат нахлуване като това, което " Хамас " извърши на 7 октомври ", показват източниците на портала.

Според тях Остин е отбелязал, че Съединени американски щати схващат опасенията на Израел и ще търсят спокойно решение.
 Хизбула праща дронове към Израел, който отвърна с въздушни офанзиви
Хизбула праща дронове към Израел, който отвърна с въздушни офанзиви

Няма известия за починали, само че има ранени израелски бойци

Той обаче изиска от Израел да даде време и пространство за дипломация и да не подхваща стъпки, които изострят напрежението. На собствен ред израелски представители обявиха, че са подготвени да дадат късмет на дипломацията, само че подчертаха, че желаят да видят прогрес през идващите няколко седмици.

Припокмняме, че малко след експлоадирането на военните дейности в Газапо границата и да изстрелва ракети и дронове в Северен Израел.

Десетки хиляди цивилни бяха евакуирани от израелските села и градове близо до границата като защитна мярка.

Израелското държавно управление обществено съобщи, че с цел да разреши на израелските жители да се върнат по домовете си, обстановката би трябвало да се промени или посредством дипломатическо решение
 Блинкън желае Израел да проверява убийството на публицисти в Ливан
Блинкън желае Израел да проверява убийството на публицисти в Ливан

Според изказвания израелски военни стоят зад случая
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР