Израелските власти продължават да налагат строги ограничения на палестинците, като

...
Израелските власти продължават да налагат строги ограничения на палестинците, като
Коментари Харесай

Израел за пета седмица продължава ограниченията за молитви в джамията Ал-Акса


Израелските управляващи не престават да постановат строги ограничавания на палестинците, като им не разрешават да влизат в джамията " Ал-Акса " в окупирания Източен Йерусалим за петъчната молитва за пета поредна седмица, предава Анадолска организация (АА).

Въпреки това Служутел от вакъфството в Йерусалим сподели на АА, че единствено 4000 палестинци, множеството от които са възрастни, са съумели да стигнат до джамията " Ал-Акса " , с цел да изпълнят петъчната молитва.

Официалният представител, който избра да остане неизвестен, добави, че джамията наподобява празна заради строгия израелски надзор по улиците.

От рано сутринта в петък израелските сили са мощно ситуирани в окупирания Източен Йерусалим, изключително в Стария град и входовете, водещи към джамията.

Стотици палестинци бяха принудени да правят петъчни молебствия по улиците покрай региона на Стария град, откакто им беше неразрешено да влязат в джамията " Ал-Акса ".

Израелската страна не разяснява аргументите за ограничение на достъпа на мюсюлмани до джамията " Ал-Акса " за молебствия.

Израелската войска разшири своите въздушни и наземни офанзиви против линията Газа, която е подложена на след

Най-малко 10 812 палестинци са били убити, в това число 4412 деца и 2918 дами. Броят на жертвите в Израел в това време е близо 1600 съгласно формалните данни.
 Иран предизвестява, че разширението на войната в Газа е
Иран предизвестява, че разширението на войната в Газа е " неизбежно "

Иранската държавна телевизия Press TV заяви за мненията, направени по време на телефонен диалог в петък
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР